Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.08.2024 17:00 Güncelleme: 01.08.2024 17:33

CMG'den Mısır'da "Medeniyetler Arası Diyalog" sergisi

Çin Medya Grubu (CMG), bugün Mısır'ın Luksor eyaletinde yer alan Luksor Müzesi'nde "Medeniyetler Arası Diyalog" adlı bir sergi düzenledi.
CMG'den Mısır'da "Medeniyetler Arası Diyalog" sergisi

Çin Medya Grubu (CMG), bugün Mısır’ın Luksor eyaletinde yer alan Luksor Müzesi’nde “Medeniyetler Arası Diyalog” adlı bir sergi düzenledi.

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı Başkan Yardımcısı ve CMG Başkanı Shen Haixiong, Luksor Valisi Abdel Moteleb Emara ile birlikte serginin açılışını yaptı.

CMG Başkanı Shen ve Emara arasında gerçekleşen görüşmede kültür, turizm ve meyda gibi alanlardaki karşılıklı yarara dayalı işbirliği üzerine derin fikir alışverişinde bulunuldu.  

Shen, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in 2016 yılında Mısır’a yaptığı resmi ziyaret sırasında Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi ile birlikte Luksor Tapınağı Meydanı’nda Çin ile Mısır arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 60. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen kutlama etkinliğine katılarak iki ülke arasındaki kültürel iletişimde yeni bir sayfa açtığını hatırlattı.

İki liderin stratejik önderliğinde Çin-Mısır ilişkilerinin hızlı geliştiğine işaret eden Shen, ÇKP 20. Merkez Komitesi 3. Genel Kurul Toplantısı’nda önümüzdeki 5 yıl için reforumun kapsamlı bir şekilde derinleştirilmesine dair stratejik düzenlemelerin onaylandığını ifade etti.

Shen, bu yılın Çin ile Mısır arasında kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerinin tesisinin 10. yıl dönümü ve Çin-Mısır Ortak Yılı olduğunu anımsattı.

Shen ayrıca CMG’nin Luksor Valiliği ile ortak program yapımı, turizm kaynaklarının tanıtımı, kültürel mirasın korunması ve sergi yayınları ile personel değişimi gibi alanlardaki işbirliğini derinleştirmeye ve iki halk arasındaki dostluğu pekiştirmeye hazır olduğunun altını çizdi.

Emara CMG ile el ele vererek Luksor’un doğal manzarası, tarihi mirası ve medeniyet hikayelerini daha fazla Çinli izleyiciye sunmak ve iki halk arasındaki karşılıklı anlayışı yoğunlaştırmak istediklerini dile getirdi.

“Medeniyetler Arası Diyalog” sergisi bir ay sürecek.