Vakıf Katılım web
Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.07.2024 17:00 Güncelleme: 21.07.2024 17:01

ÇKP Merkez Komitesi'nden reformu derinleştirme kararı

Çin'in başkenti Beijing'de 18 Temmuz'da sona eren Çin Komünist Partisi (ÇKP) 20. Merkez Komitesi 3. Genel Kurul Toplantısı'nda "ÇKP Merkez Komitesi'nin reformun daha kapsamlı şekilde derinleştirilmesi ve Çin tarzı modernleşmenin daha hızlandırılmasına ilişkin kararı" kabul edildi.
ÇKP Merkez Komitesi'nden reformu derinleştirme kararı

Çin'in başkenti Beijing'de 18 Temmuz'da sona eren Çin Komünist Partisi (ÇKP) 20. Merkez Komitesi 3. Genel Kurul Toplantısı’nda "ÇKP Merkez Komitesi’nin reformun daha kapsamlı şekilde derinleştirilmesi ve Çin tarzı modernleşmenin daha hızlandırılmasına ilişkin kararı" kabul edildi. 

Kararda, sosyalist piyasa ekonomisi sisteminin daha yüksek seviyeli geliştirilmesi, nitelikli kalkınmanın gerçekleştirilmesi, kapsamlı bilimsel inovasyon sisteminin oluşturulması ve makro ekonomik yönetim sisteminin geliştirilmesi gerektiği belirtildi. 

Kararda, kentsel ve kırsal bölgelerin dengeli şekilde kalkındırılması, yüksek seviyeli dışa açılma mekanizmasının oluşturulması, "Tam Süreçli Halk Demokrasi"nin ilerletilmesi, Çin'e özgü sosyalist hukuk sisteminin geliştirilmesi ve kültürel sistemdeki reformun derinleştirilmesi gerektiğinin de altı çizildi.

Kararda, halkın yaşamını iyileştirmeyle ilişkili mekanizmaların geliştirilmesi, çevre koruma sistemindeki reform ile ulusal güvenlik sisteminin modernleşme sürecinin ilerletilmesi ve savunma alanındaki reformun derinleştirilmesi gerektiği de kaydedildi.