Vakıf Katılım web
Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.07.2024 12:00 Güncelleme: 19.07.2024 12:26

ÇKP 20. Merkez Komitesi Toplantısı'nda 300 reform tedbiri kararlaştırıldı

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi tarafından bugün düzenlenen basın toplantısında, ÇKP 20. Merkez Komitesi 3. Genel Kurul Toplantısı'nda alınan karara ilişkin bilgiler paylaşıldı.
ÇKP 20. Merkez Komitesi Toplantısı'nda 300 reform tedbiri kararlaştırıldı

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi tarafından bugün düzenlenen basın toplantısında, ÇKP 20. Merkez Komitesi 3. Genel Kurul Toplantısı’nda alınan karara ilişkin bilgiler paylaşıldı. ÇKP 20. Merkez Komitesi 3. Genel Kurul Toplantısı’nda, “Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi’nin reformun kapsamlı şekilde daha da derinleştirilmesi ve Çin tarzı modernleşmenin daha da hızlandırılmasına ilişkin kararı” başlıklı belge kabul edildi.

Bugün düzenlenen basın toplantısında, kararın üç ana kısım altında 60 maddelik 15 bölümden oluştuğu belirtildi. Genel tanıtım olan birinci ana kısımda, reformun kapsamlı şekilde daha da derinleştirilmesi ve Çin tarzı modernleşmenin daha da hızlandırılmasının önemi ve bunun için genel kurallar anlatıldı.

Detaylı tanıtım olan ikinci ana kısımda, ekonomik sistemdeki reformdan hareketle çeşitli alanlarda ve boyutlarda alınan detaylı tedbirler anlatıldı. Üçüncü ana kısımda ise partinin reform çalışmalarına olan liderliğinin güçlendirilmesi ve partinin inşa sistemine yönelik reformların derinleştirilmesi hakkında bilgiler verildi.

Kararda sistem, mekanizma ve organizasyona ilişkin 300’den fazla önemli reform tedbiri ortaya konuldu. Bu tedbirlerden bazıları daha önceki reform önlemlerini iyileştirmeyi ve düzeltmeyi amaçlarken, bazıları ise pragmatik ihtiyaçlar ve araştırmalara göre ortaya konulan yeni önlemlerden oluşuyor.

Basın toplantısında, ÇKP 20. Merkez Komitesi 3. Genel Kurul Toplantısı sürecinde katılımcıların karar taslağını aktif bir şekilde tartıştıkları ve takdirle değerlendirdikleri belirtildi.

Kararın ÇKP 18. Merkez Komitesi 3. Genel Kurul Toplantısı’nın yapılmasından bu yana reformun kapsamlı bir şekilde derinleştirilmesinin bir devamı olduğunu, yeni çağda Çin tarzı modernleşme sürecinin hızlandırılması için yeni bir sayfa açtığını ve partinin tarihine damga vuran bir kılavuz kaynağı olduğu savunuluyor.