Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 29.07.2024 01:00 Güncelleme: 29.07.2024 11:53

Çin'in Tahran Büyükelçisi Peiwu'dan İran Dışişleri Bakanı Vekili Bagheri'ye ziyaret

Tahran, 28 Temmuz (Hibya) - İran Dışişleri Bakanı Vekili Ali Bagheri, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Tahran Büyükelçisi Cong Peiwu ile bir araya gelerek ikili ilişkilerdeki son gelişmeleri ve bölgesel ve uluslararası iş birliği alanındaki en önemli konuları ele aldı.
Çin'in Tahran Büyükelçisi Peiwu'dan İran Dışişleri Bakanı Vekili Bagheri'ye ziyaret

Toplantıda Dışişleri Bakan Vekili Bagheri, İran İslam Cumhuriyeti ile Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki geniş iş birliği kapasitesine dikkat çekti ve iki ülke liderlerinin ve hükümetlerinin iş birliğini ilerletme yönündeki karşılıklı iradesini belirtti.

Bagheri, Çin'in Gazze'deki gelişmelere ilişkin tutumunu ve bakış açısını olumlu değerlendirerek, İsrail'in suçlarına ve soykırımına derhal ve koşulsuz bir şekilde son verilmesi için istişarelerin güçlendirilmesine değindi.

Çin büyükelçisi iki ülke arasındaki siyasi karşılıklı güveninin, iki ülkenin üst düzey liderlerinin fikir birliğinin gölgesinde bir iş birliği için sağlam bir temel olarak görüldüğünü ve Çin hükümetinin iki ülke arasındaki kapsamlı iş birliği programını uygulama iradesini vurguladı.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın yemin törenine Çin'den bir heyet katılacak.