Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.07.2024 17:00 Güncelleme: 13.07.2024 15:12

Çin'den NATO Genel Sekreterinin konuşmasına sert tepki

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, NATO Genel Sekreteri  Jens Stoltenberg'in NATO Zirvesi kapanışından sonra düzenlenen basın toplantısında Çin hakkında yaptığı son derece sorumsuz ve provokatif konuşma sert dille kınandı.
Çin'den NATO Genel Sekreterinin konuşmasına sert tepki

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, NATO Genel Sekreteri  Jens Stoltenberg’in NATO Zirvesi kapanışından sonra düzenlenen basın toplantısında Çin hakkında yaptığı son derece sorumsuz ve provokatif konuşma sert dille kınandı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian düzenlenen basın toplantısında, Stoltenberg’in ilgili konuşmasının Soğuk Savaş zihniyeti ve idolojik önyargıyla dolu olduğuna işaret etti.

Lin, “NATO Genel Sekreteri, Ukrayna sorununda sorumluluklarını Çin’e yükleyerek, uluslararası toplumu yanıltmaya çalışırken, Çin’in normal ordu inşasına ve ilgili ülkelerle olan ilişkilerine de müdahale ediyor. Çin, bundan büyük hoşnutsuzluk duyuyor ve buna kararlılıkla karşı çıkıyor.”dedi.

Çin’in bundan önce Ukrayna sorunu ve NATO Zirvesi hakkındaki tutumunu net bir şekilde açıkladığına dikkati çeken Lin, uzun zamandan beri NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in çeşitli alanlarda defalarca Çin’i karalayarak, Çin tehdidi iddiasını yaydığını ve Çin karşıtı duyguları kışkırttığını belirtti.

Çin’in barışçıl kalkınma yolunu kararlılıkla izlemeye devam edeceğini dile getiren Lin, Çin’in kendini geliştirme ve diğer ülkelerle işbirliğini yapma yoluyla dünya barışına ve istikrarına daha fazla pozitif enerji katarken, kendi egemenliğini, güvenliğini ve kalkınma çıkarlarını da kararlı bir şekilde savunacağını sözlerine ekledi.