Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.06.2024 18:02 Güncelleme: 12.06.2024 15:18

Çin'den AB'nin elektrikli araçlara ek vergi planına tepki

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, bugün düzenlenen olağan basın toplantısında, AB'nin Çin menşeli elektrikli araçlara ek vergi uygulama planını değerlendirdi.
Çin'den AB'nin elektrikli araçlara ek vergi planına tepki

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, bugün düzenlenen olağan basın toplantısında, AB’nin Çin menşeli elektrikli araçlara ek vergi uygulama planını değerlendirdi.

Sözcü Lin Jian, Beijing’in AB’nin Çin menşeli elektrikli araçlara anti-sübvansiyon soruşturması başlatması konusundaki tutumunu defalarca aktardığını hatırlatarak, bu soruşturmanın ticarette korumacılığın bir yansıması olduğunu belirtti. Lin, AB’nin soruşturma sürecinde çeşitli mantıksız ve kuralları ihlal eden girişimlerde bulunduğunu ifade ederek, “Çin’in sübvansiyon planına” yönelik suçlamaların asılsız olduğunu vurguladı.

Sözcü, AB’nin soruşturmayı bir an önce sonlandırması, Çin’le ekonomik ve ticari iş birliğinin ve endüstriyel tedarik zincirinin istikrarının zarar görmesini önlemesi çağrısında bulundu.

Sözcü Lin, ayrıca söz konusu ek verginin hayata geçirilmesi durumunda Çin’in kendi yasal haklarını korumak için gerekli tüm tedbirlere başvuracağını kaydetti.