Vakıf Katılım web
Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.06.2024 17:01 Güncelleme: 21.06.2024 18:41

Çin'den ABD'li savunma şirketine karşı tedbir kararı

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, Çin'in ABD'nin Taiwan'a silah satma kararı nedeniyle Lockheed Martin'e bağlı üç kuruluş ile şirketin üç üst düzey yöneticisine karşı tedbire başvurma kararı aldığı bildirildi.
Çin'den ABD'li savunma şirketine karşı tedbir kararı

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, Çin'in ABD'nin Taiwan’a silah satma kararı nedeniyle Lockheed Martin'e bağlı üç kuruluş ile şirketin üç üst düzey yöneticisine karşı tedbire başvurma kararı aldığı bildirildi.

Açıklamada, ABD’li savunma şirketi Lockheed Martin’e bağlı Lockheed Martin Füze Sistemleri Entegrasyon Laboratuvarı, Lockheed Martin İleri Teknoloji Laboratuvarları ve Lockheed Martin Yatırım Şirketi olmak üzere üç kuruluşun Çin’deki tüm varlıklarının dondurulacağı bildirildi.

Aynı zamanda Lockheed Martin CEO’su James Donald Taiclet, COO’su Frank Andrew St. John ve CFO’su Jesus Malave’nin Çin’deki tüm varlıklarının dondurulacağı, Çin’deki şahıs ve kuruluşların bu kişilerle ticaret veya işbirliği yapmasının yasaklanacağı, adı geçen üç kişiye Çin için vize ve giriş izni verilmeyeceği de kaydedildi.