Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 20.08.2024 08:01 Güncelleme: 19.08.2024 22:52

Çin-Vietnam First Lady çay sohbeti

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in eşi Peng Liyuan Vietnam'ın First Lady'si Ngo Phuong Ly'i başkent Beijing'deki Büyük Halk Toplantı Sarayı'nda ağırladı.
Çin-Vietnam First Lady çay sohbeti

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in eşi Peng Liyuan Vietnam’ın First Lady’si Ngo Phuong Ly’i başkent Beijing’deki Büyük Halk Toplantı Sarayı’nda ağırladı.

Peng Liyuan, Çin’e resmi ziyarette bulunan Vietnam Komünist Partisi Genel Sekreteri ve Cumhurbaşkanı To Lam’ın eşi Ngo Phuong Ly ile bu sabah Beijing’deki Büyük Halk Sarayı’nda çay sohbeti yaptı.

İyi komşu ve iyi dost olan Çin ve Vietnam’ın edebiyat, sanat ve yemek gibi birçok alanda kültürel yakınlığın bulunduğuna dikkat çeken Peng, iki ülke arasında iletişim ve işbirliğinin güçlendirilmesini, karşılıklı anlayışın derinleştirilmesini ve Çin-Vietnam dostluğu gelişiminin hızlandırılmasını beklediklerini kaydetti.

Vietnam’da başta kız çocukları ve kadınların eğitimi olmak üzere kadın kariyerinin geliştirilmesinin teşvik edilmesi konusunda önemli başarılar elde ettiğine işaret eden Peng, taraflar arasında iletişim ve karşılıklı öğrenmenin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Peng ayrıca dostluğun artırılması amacıyla iki ülke gençlerinin birbirlerinin ulusal dilini öğrenmeye teşvik edilmesi önemine de vurgu yaptı.

Ngo Phuong Ly, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) kız çocukları ve kadınların eğitiminin ilerletilmesinden sorumlu özel elçisi olarak etkin katkılarda bulunduğundan dolayı Peng Liyuan’a hayran kaldığını ifade etti.

Ngo Phuong Ly, Çin operası, dans, halk müziği gibi gösterileri izledikten sonra şunları söyledi:

" Zengin Çin kültürüne yoğun ilgi gösteriyorum, Vietnam ile Çin arasındaki kültürel iletişim ve karşılıklı öğrenmenin geliştirilmesini bekliyorum. Ülkelerimiz, kadınlar ve gençler arasındaki temasları yoğunlaştırmalı, karşılıklı anlayışı derinleştirmeli ve halklar arasındaki dostluğu güçlendirmeli."