Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 23.04.2024 13:00 Güncelleme: 23.04.2024 14:18

Çin uçan araç endüstrisi ile ilgili avantajlı bir başlangıç yapıyor

Uçan araba endüstrisi hızla ilerleme sürecine giriyor. Çin de bu alanda başı çekiyor. Çinli düzenleyici makamlar eVTOL (electric vertical take-off and landing) adı verilen dikey kalkış ve iniş yapan araçlara onay vermek için adeta yarışıyor.
Çin uçan araç endüstrisi ile ilgili avantajlı bir başlangıç yapıyor

Uçan araba endüstrisi hızla ilerleme sürecine giriyor. Çin de bu alanda başı çekiyor. Çinli düzenleyici makamlar eVTOL (electric vertical take-off and landing) adı verilen dikey kalkış ve iniş yapan araçlara onay vermek için adeta yarışıyor. Söz konusu araçlar, tıpkı helikopterler gibi oldukları noktada dikey olarak havalanabiliyor ve uçaklar gibi yüksek hızla uçabiliyorlar. 

AutoFlight Group'a bağlı eVTOL şirketi Başkan Yardımcısı Kellen Xie, Financial Times gazetesine verdiği demeçte Çin Sivil havacılık Dairesi'nin, serpilmekte olan bu endüstriye ciddi biçimde destek sağladığını bildirdi. 

Xie, aynı demeç çerçevesinde, Çin Sivil Havacılık Dairesi görevlilerinin bu konuda uzun saatler çalıştıklarını ve gerçekten de bu yeni teknolojiyi günlük gerçekliğe dönüştürme sürecini hızlandırmaya kararlı göründüklerini belirtti.