Vakıf Katılım web
Dünya Kaynak: İlker Fatih KUŞÇU 17.07.2024 12:00 Güncelleme: 17.07.2024 13:20

Çin, sıcaklık dalgasının ortasında dünyanın en büyük buz parkını açtı

Guinness Rekor Kitabı bu parka dünyanın en büyük buz ve kar temalı parkı titrini verdi. Harbin Ice and Snow World, 6 Temmuz günü kapılarını ziyaretçilerine açtı.
Çin, sıcaklık dalgasının ortasında dünyanın en büyük buz parkını açtı

Guinness Rekor Kitabı bu parka dünyanın en büyük buz ve kar temalı parkı titrini verdi. Harbin Ice and Snow World, 6 Temmuz günü kapılarını ziyaretçilerine açtı. Harbin, Çin'in en kuzeyinde yer alan kentlerden biridir. Esasen bu nedenledir ki, ona "buz kenti" adı takıldı. Heilongjiang eyaletinin başkenti olan Harbin, 1999'dan bu yana her yıl aralık ile mart ayları arasında yer alan buz ve kardan yapılmış heykel festivali ile tanındı.      

Yılın sıcaklık ortalaması 4,6 derece Celsius olan Harbin'de kışın (-20) dereceler görülür. Söz konusu parkın açılışı, bu yıl yazın en sıcak günlerinde gerçekleşti. Serinlik arayışı içindeki ilk ziyaretçiler parkın içine girdiklerinde dışarıda +29 derece sıcaklık hüküm sürüyordu. İçerideki havayı sürekli olarak -8 ile -12 derece arasında tutmak için harcanan enerji ise çok yüksek.       

Parkın 23 bin 800 metrekarelik bir alan kaplayan iç bölgesi dokuz tematik mekan içeriyor. Parkta, Songhu nehrinin suyu kullanılarak buzdan ve kardan yapılmış ve ışık ve ses oyunlarıyla canlandırılan yüzlerce heykel ve eğlence mekanı var. İç mekanın yanı sıra, yalnızca uzun kış aylarında açık kalacak 810 bin metrekarelik (Paris Olimpiyat Stadının 50 katı) bir de dış park mevcut.