Vakıf Katılım web
Dünya Kaynak: Ali Naki ÖZKAN 27.06.2024 13:00 Güncelleme: 27.06.2024 13:43

Çin, San Diego Hayvanat Bahçesi'ne iki panda gönderiyor

İki panda, güneybatı eyaleti Sichuan'daki Ya'an kentinden 26 Haziran Çarşamba günü ABD'ye gitmek için yola çıktı. Bu yolculuk, panda türünün korunması amacıyla yapılacak 10 yıllık bir uluslararası iş birliğinin başlangıcını ifade ediyor. 
Çin, San Diego Hayvanat Bahçesi'ne iki panda gönderiyor

İki panda, güneybatı eyaleti Sichuan’daki Ya’an kentinden 26 Haziran Çarşamba günü ABD’ye gitmek için yola çıktı. Bu yolculuk, panda türünün korunması amacıyla yapılacak 10 yıllık bir uluslararası iş birliğinin başlangıcını ifade ediyor.

Geçen Şubat ayında Çin Vahşi Hayvanların Korunması Birliği ile San Diego Hayvanat Bahçesi arasında bir anlaşma imzalanmıştı. Bu anlaşmayla iki ülke arasında pandaların korunması konusunda yeni bir iş birliği döngüsü başlamış oldu.

Panda Koruma ve Araştırma Merkezi tarafından seçilerek ABD’ye gönderilen pandalardan Yun Chuan beş yaşında bir erkek, dişi panda Xin Bao ise dört yaşında. Her iki pandaya seyahat boyunca deneyimli yetiştirici, bakıcı ve veterinerler refakat ediyor. Pandalar, bugün ABD’ye varmış olacak.

Çin’in Panda Koruma ve Araştırma Merkezi, 25 yıldan fazla bir süredir San Diego Hayvanat Bahçesi ile iş birliği halinde bilimsel araştırmalar gerçekleştiriyor. Bu bağlamda pandaların korunması, yetiştirilmesi, hastalıklarıyla mücadele ve de halkın bunlar hakkındaki bilgisi ile ilgili olarak verimli sonuçlar elde edildi.