Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.08.2024 17:00 Güncelleme: 01.08.2024 17:33

Çin: Ortadoğu'da barış ve istikrar için aralıksız çaba göstereceğiz

Çin'in Ortadoğu'da kalıcı barış ve istikrarın sağlanması için aralıksız çaba sarf etmeye devam edeceği bildirildi.
Çin: Ortadoğu'da barış ve istikrar için aralıksız çaba göstereceğiz

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian bugün düzenlenen basın toplantısında, Çin’in Hamas lideri İsmail Haniye’ye yönelik suikast eylemini kınadığını ve buna kesin şekilde karşı çıktığını yineledi.

Olayın bölgede gerilimin tırmanmasına yol açabileceğinden derin endişe duyduklarına işaret eden Lin, Gazze’de bir an önce kalıcı ve kapsamlı ateşkesin sağlanması ve çatışmaların daha fazla tırmanmasından kaçınılması gerektiğinin altını çizdi.

Sözcü Lin, her zaman Filistin’de iç uzlaşıyı destekleyen Çin’in Filistin’de iç uzlaşının sağlanmasının, Filistin sorununun çözülmesi ve Ortadoğu’da barış ve istikrarın gerçekleştirilmesi için önemli bir adım olduğunu savunduğunu dile getirdi.  

Filistin’deki çeşitli grupların Beijing Deklarasyonu’na ulaşma çabalarını takdirle karşıladıklarını ifade eden Lin, Filistin’deki grupların iç uzlaşı temelinde bir an önce bağımsız Filistin devletini kurmasını içtenlikle temenni ettiklerini söyledi.

Lin, Çin’in bunun için taraflarla birlikte aralıksız çaba göstermeye devam edeceğini kaydetti.

Lin, ayrıca Ortadoğu’daki durum ciddileştikçe, uluslararası toplumun da gerilimin düşürülmesi için daha fazla çaba göstermesi gerektiğine vurgu yaptı.

Lin Jian, Ortadoğu’da barış ve istikrarın korunması için her zaman çaba gösteren ve dış müdahaleye karşı çıkan Çin’in bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanması için taraflarla birlikte aralıksız çaba sarf etmeye devam edeceğinin altını çizdi.