Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 24.03.2024 17:00 Güncelleme: 24.03.2024 20:13

Çin Kalkınma Forumu'nun odağında sürdürülebilir kalkınma var

2024 Çin Kalkınma Forumu (CDF), Çin ile uluslararası toplum arasında sürdürülebilir kalkınma konusunda diyalog ve iş birliği gündemiyle bugün başkent Beijing'de başladı.
Çin Kalkınma Forumu'nun odağında sürdürülebilir kalkınma var

2024 Çin Kalkınma Forumu (CDF), Çin ile uluslararası toplum arasında sürdürülebilir kalkınma konusunda diyalog ve iş birliği gündemiyle bugün başkent Beijing’de başladı.

İki gün süren foruma Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) başkanları ve dünyanın önden gelen şirketlerinin yöneticileri ile uzmanlar dahil olmak üzere 110 kişi katılıyor.

Çin Başbakanı Li Qiang, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çin’in makroekonomik politikalar, kentleşme ve yeşil kalkınma gibi yollara başvurarak küresel yatırımcılar için fırsatlar yaratacağına vurgu yaptı.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Başkanı Zheng Shanjie, toplantıda yaptığı konuşmada, Çin'in sanayi, tarım, eğitim, ulaştırma, inşaat, kültür, turizm ve sağlık olmak üzere yedi alandaki ekipmanların güncellenmesini hızlandıracağını, bu adımını 5 trilyon yuan (700 milyar dolar) değerinde bir pazar yaratmasının beklendiğini kaydetti.

Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva, yaptığı konuşmada, kapsamlı bir piyasa yanlısı reform paketiyle Çin'in mevcut durumundan çok daha hızlı büyüyebileceğini söyledi.

Toplantının gündeminde karbon nötrlüğü, yapay zeka, sağlık hizmetleri ve dijital dönüşüm dahil olmak üzere sekiz temel alanın yer aldığı belirtildi.

Çin Kalkınma Forumu, ilk kez 2000 yılında düzenlendi.