Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 04.09.2024 17:00 Güncelleme: 02.09.2024 21:26

Çin: Filipinler, yasadışı gemisini derhal geri çekmeli

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Filipinler'den Çin karasularında yasadışı olarak konuşlanan sahil güvenlik gemisinin derhal çekilmesini istediklerini söyledi.
Çin: Filipinler, yasadışı gemisini derhal geri çekmeli

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Filipinler’den Çin karasularında yasadışı olarak konuşlanan sahil güvenlik gemisinin derhal çekilmesini istediklerini söyledi.

Sözcü Mao, bugün düzenlenen basın toplantısında, Xianbin Resifi’nin Çin’in Nansha Adaları’nın bir parçası olduğunu hatırlattı.

31 Ağustos’ta Xianbin Resifi’nin çevresindeki lagünde yasadışı olarak konuşlanan Filipinler Sahil Güvenliği’ne ait geminin, tehlikeli bir şekilde Çin’in sahil güvenlik gemisine çarptığını belirten sözcü, Çin’in yasaya göre gerekli tedbir aldığını ve Çin’in hareketinin menkul ve yasal olduğunu kaydetti.

Filipinler’in girişiminin Çin’in egemenliğini ciddi bir şekilde ihlal ettiğini, uluslararası yasalar ve Güney Çin Deniz Tarafları Eylem Deklarasyonu’na aykırı olduğunu dile getiren sözcü, Filipinler’den resifte konuşlu gemiyi derhal geri çekip, kışkırtıcı eylemi derhal durdurmasını istediklerine belirtti.