Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 22.07.2024 17:01 Güncelleme: 22.07.2024 17:12

Çin Dışişleri Bakanlığı: Daha çok yabancı turisti Çin'e bekliyoruz

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Çin'in daha çok yabancı turistin ülkeyi ziyaret etmesini beklediği belirtildi.
Çin Dışişleri Bakanlığı: Daha çok yabancı turisti Çin'e bekliyoruz

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Çin’in daha çok yabancı turistin ülkeyi ziyaret etmesini beklediği belirtildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, bugün düzenlenen basın toplantısında, Çin dışındaki çok sayıda sosyal medya platformunda “China Travel”in (Çin Seyahati) en çok aranan ifade hâline gelmesine dair bir soruyu yanıtladı.

Son dönemde, yabancı turistlerin Çin’e seyahat etmeye gösterdikleri büyük ilgiden memnuniyet duyduklarını belirten sözcü, “Çin’deki ilgili birimlerce açıklanan verilere göre, yılın ilk yarısında Çin’e giriş yapan yabancıların sayısı yıllık bazda yüzde 152,7 artarak 14 milyon 635 bine ulaştı. Bunlardan vizesiz giriş yapanların sayısı da yıllık bazda yüzde 190,1 artışla 8 milyon 542 bini buldu. Vize muafiyeti uygulamasının kapsamının daha da genişletilmesi ve halklar arasındaki temaslara kolaylık getiren tedbirlerin daha da iyileştirilmesiyle yabancı turistlerin diledikleri zaman Çin’e gelme hayali artık gerçeğe dönüştü.’’ ifadelerini kullandı.

Çin’i ziyaret eden yabancı turistlerin yüzde 86’sının ülkede cep telefonuyla ödeme yapmalarının daha kolaylaştığı görüşünü savunduğuna işaret eden sözcü, yılın ikinci yarısında yabancı turistlerin Çin seyahatine gösterdikleri yoğun ilginin sürmesinin beklendiğini ifade etti. Lin, ‘‘Daha çok yabancı turisti Çin’e davet ediyoruz.” dedi.