Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 11.07.2024 17:01 Güncelleme: 11.07.2024 17:03

Çin: AB'den makul ve nesnel bir karar almasını bekliyoruz

Çin Ticaret Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, Avrupa Birliği'nden (AB) Çin'in elektrikli araçlarına başlatılan anti-sübvansiyon soruşturması hakkında gerçeklere ve kurallara dayalı gerçekten makul ve nesnel bir karar almasını bekledikleri bildirildi.
Çin: AB'den makul ve nesnel bir karar almasını bekliyoruz

Çin Ticaret Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, Avrupa Birliği’nden (AB) Çin’in elektrikli araçlarına başlatılan anti-sübvansiyon soruşturması hakkında gerçeklere ve kurallara dayalı gerçekten makul ve nesnel bir karar almasını bekledikleri bildirildi.

Bazı yabancı basın organlarına yansıyan haberlerde, AB tarafından yayımlanan Çin’in elektrikli araçlarına yönelik anti-sübvansiyon soruşturması raporuna göre, Çinli otomotiv üreticileri hükümetten sübvansiyon aldıktan sonra, Avrupalı otomotiv üreticileri için “adaletsiz” fiyat rekabeti yarattığı ileri sürülüyor.

Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü He Yongqian bugün düzenlenen basın toplantısında söz konusu haberle ilgili olarak, şu an Çin ve AB arasında Çin’in elektrikli araçlarına yönelik anti-sübvansiyon soruşturması hakkında müzakereler yapıldığını belirtti.

Gerçeklerin ve kuralların müzakerenin iki önemli temeli olduğuna işaret eden sözcü He şunları söyledi:

“Burada bahsedilen gerçekler, tek tarafın değil, her iki tarafın da kabul ettiği nesnel gerçeklerdir. AB’den, Çin’in elektrikli araçlarının rekabet avantajlarının sübvansiyondan kaynaklanmadığı gerçeğiyle, Çinli ve Avrupalı otomotiv üreticileri arasındaki iş birliğinin ortak kalkınmaya faydalı olduğu gerçeğiyle ve AB’nin otomotiv sektörünün ticaret korumacılığına karşı çıktığı gerçeğiyle yüzleşerek, gerçeklere ve kurallara dayalı gerçekten makul ve nesnel bir karar almasını bekliyoruz.”