Kültür Sanat 05.07.2023 11:23

Çiğdem Özçelik'in ilk şiir kitabı "Yoksunluk" raflarda

​Çiğdem Özçelik, ilk kitabı "Yoksunluk"u şiir tutkunlarının beğenisine sundu.
Çiğdem Özçelik'in ilk şiir kitabı

Çiğdem Özçelik, ilk kitabı “Yoksunluk”u şiir tutkunlarının beğenisine sundu. Özçelik’in hayata, geçmişe ve aşka dair özlemlerine yazdığı şiirleri bir araya getiren eser, Devinim Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.

1975 yılında Almanya’da dünyaya gelen, çocukluk ve gençlik dönemlerini Türkiye’de geçiren Çiğdem Özçelik, 1996’da evlenerek yurt dışına yerleşti. Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan dört çocuk annesi Özçelik, hayata, geçmişe ve aşka duyduğu özlemleri şiirlere döktü. Ve zaman içinde biriken hasret yüklü o şiirler şimdi bir kitapta toplandı.

UMUT, ÖZLEM, AŞK

VE ‘YOKSUNLUK’

Dizelerine hüznü, umudu, özlemi, eksikliği, aşkı ve yoksunluğu yansıtan Çiğdem Özçelik’in ilk kitabı “Yoksunluk”, Devinim Kitap tarafından okura sunuldu. Dört ayrı bölümden oluşan 80 sayfalık eser, yazarın kalbinden kâğıda dökülüp oradan da okuyanların yüreğine akan duygu yüklü şiirler içeriyor.

“BENİ UYKUMDAN UYANDIRAN

ANLAŞILMASI ZOR TÜMCELERİM VAR”

Çiğdem Özçelik, eserinin giriş kısmında okurlarına şöyle sesleniyor: “İçimdeki birikintiyi dışarı atmanın başka bir yolunu bilmiyorum. Kimi duyguları konuşarak, kimilerini yazarak ya da ağlayarak dışarı atıyorum. Ben yazmayı çok da sevmiyorum açıkçası. Uykumdan uyandıran, beni bir anda yanımdakilerden koparıp yazmaya zorlayan, zihnimde dolaşıp duran, çoğu da uzun cümlelerden oluşan, anlaşılması zor bazen de imkânsız olan tümcelerim var!”