Otomotiv Kaynak: Hibya Haber Ajansı 03.09.2024 09:00 Güncelleme: 03.09.2024 09:00

Chery, kalite yönetimindeki üstün başarılarıyla lider konumunu gözler önüne serdi

Çin'in önde gelen otomotiv üreticisi Chery, 2023 yılı ESG (Çevresel, Sosyal ve Yönetişim) Raporu'nu yayımladı.
Chery, kalite yönetimindeki üstün başarılarıyla lider konumunu gözler önüne serdi

Çin’in en büyük otomotiv üreticilerinden Chery, 2023 yılı Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) Raporu’nu açıkladı. Böylece marka, kalite yönetimi, güvenli seyahat, kullanıcı hizmeti ve sürdürülebilir kalkınmaya olan bağlılığını gözler önüne serdi.

Chery’nin ARRIZO 5 ve TIGGO 4 modelleri, J.D. Power 2023 Çin İlk Kalite Araştırması'nda (IQS) sırasıyla kompakt sedan ve kompakt SUV kategorisinde en üst sıralarda yer alarak markanın kalite kontrolündeki başarısını gözler önüne serdi. Ayrıca TIGGO 7 Pro Max ve TIGGO 8, J.D. Power 2023 Çin Otomotiv Performans, Uygulama ve Düzen (APEAL) Araştırması'nda orta boy ekonomik SUV ve orta boy SUV kategorilerinde üst sıralarda yer aldı.

Çinli marka, akıllı sürüş destek teknolojilerini optimize ederek, pasif güvenlik sistemlerini geliştirerek, siber güvenlik çerçeveleri oluşturarak, batarya güvenliğini izleyerek ve işlevsel güvenlik seviyelerini iyileştirerek dünya genelindeki kullanıcılar için güvenli ve kaliteli bir seyahat deneyimi sunuyor.

Şirket ayrıca, her yeni modeli pazara sunmadan önce zorlu testlerden geçmesini sağlamak üzere üst düzey çarpışma testi standartlarına bağlı kalarak kullanıcılara derin bir seyahat güvenliği duygusu sağlıyor.

Chery, J.D. Power 2023 Çin Müşteri Hizmetleri Endeksi (CSI) Araştırması'nda kullanıcı hizmetlerinde olağanüstü bir performans göstererek 767 puan aldı ve sektörde 6. ve Çinli markalar arasında 4. sırada yer aldı.

Chery, kalite iyileştirmesini ve küresel gelişimi daha da güçlendirmek adına, kalite konularını denetlemek üzere bir Kalite Güvenliği Komitesi kurdu ve tüm değer zincirini kapsayan bir kalite yönetim sistemi geliştirdi.