Kitap 29.08.2023 13:21

​Charles Bukowski'nin komik biyografisi…

Roman, yazarın baskıcı babası ve ciddi özgüven sorunları olan eziyetli gençliğinden başlar ve farklı işlerle geçirdiği yılların ardından sadece yazarak yaşamasını mümkün kılan yayıncı John Martin ile kırk yaşının üzerinde tanışmasına kadar sürükler bizi.
​Charles Bukowski'nin komik biyografisi…

Michele Botton, olağanüstü bir dehanın samimi portresini, yazarın kendisinin birinci tekil şahıs ağzından, filtresiz, kendine has diliyle anlatır. Bu yüzden  çizgi romanın senaryosu neredeyse Bukowski'nin kendisine aitmiş gibi görünüyor.

Ben Bukowski’yim. Charles ya da Hank, hangisini tercih edersen. Evet ben O’yum; yazar, şair, ayyaş, kahpe, ille de bu sırayla değil. Peki ya benim hayatım? Hayatımdamlatan bir musluk gibi, hiçbir zaman olması gerektiği gibi işlemeyen… Ben bir avareyim.

Birinci sınıf bir pislik olan babamı suçlamak kolay olurdu. Gerçek şu ki kötü bir karakterim var, alkolün dibini buluyorum ve kazandığım tüm parayı yarışlarda yiyorum. Düzgün bir işte dikiş tutturmayı bilmek şöyle dursun, çenemi kapatıp zamanında işe gitmeyi bile beceremiyorum! Daha iyi hissetmek için yazmalıyım. Bir de güzel hatunların yanında olmalıyım… 

Yine de çoğunlukla fahişeleri çekiyorum. Halâ hayatımı bilmek istiyor musun?