Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.07.2024 20:00 Güncelleme: 13.07.2024 12:12

Çevre temalı Erasmus projesinin başlangıç toplantısı Bükreş'te yapıldı

Hatay, 12 Temmuz (Hibya) - "Let's Make The World More GreE+n" adlı Erasmus+ projesinin başlangıç toplantısı Türkiye'den Belen Kaymakamlığı, Romanya'dan AHA Center ve Letonya'dan Creative Minds for Culture Derneği temsilcilerinin katılımıyla Romanya'nın başkenti Bükreş'te gerçekleşti.
Çevre temalı Erasmus projesinin başlangıç toplantısı Bükreş'te yapıldı

Belen Kaymakamlığı tarafından hazırlanan Erasmus+ Programı Gençlik Alanında Küçük Ölçekli Ortaklıklar kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen “Let’s Make The World More GreE+n” adlı Erasmus+ projesinin başlangıç toplantısı Türkiye’den Belen Kaymakamlığı, Romanya’dan AHA Center ve Letonya’dan Creative Minds for Culture Derneği temsilcilerinin katılımıyla  Romanya’nın başkenti Bükreş’te gerçekleşti.

Toplantıda projenin logosuna, çalışma ziyaretlerinin, kapanış toplantılarının, yaygınlaştırma ve görünürlük faaliyetlerinin nasıl ve ne zaman yapılacağına karar verildi. 31 Ağustos 2025 tarihine kadar sürecek olan proje için net bir yol haritası çizildi.

Proje Koordinatörü Yeliz Sevim, ilk çalışma ziyaretinin Letonya, Romanya ve Türkiye’den 18 kişiyle birlikte 30 Ağustos 2024 - 03 Eylül 2024 tarihleri arasında Hatay’da olacağını belirtti.

Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz “Let’s Make The World More GreE+n” adlı Erasmus+ projesinin çevre, biyoçeşitlilik ve sürdürülebilirlik odaklı hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olarak gördüğünü vurguladı.

Projenin insanlar arasında çevre bilincini artırma, yeşil teknolojilere ilgiyi teşvik etme ve uluslararası işbirliği kültürünü geliştirme potansiyeline sahip olduğunu belirten Yılmaz, yerelde çevre koruma konularında farkındalık oluşturma ve uluslararası arenada Hatay ili ve Belen ilçesinin adını başarıyla temsil etme yolunda önemli bir adım olduğunu, Proje Koordinatörü Yeliz Sevim ve ekibini bu tür uluslararası projelerde aktif rol almaları için her zaman destekçisi olacağını belirtti.