Kültür Sanat Kaynak: Ali Naki ÖZKAN 25.03.2024 13:06

Cerebral Palsy Türkiye'den yeni çocuk kitapları

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye; çocuklarda empati duygusunu geliştirerek farkındalık yaratma amacıyla hayata geçirdiği Çocuk Kitapları Serisi'ne iki kitap daha ekledi.
Cerebral Palsy Türkiye'den yeni çocuk kitapları

İstanbul’daki kampüsünde Cerebral Palsy’li bireylere, Hatay Antakya’daki hizmet birimleriyle ise deprem bölgesindeki engelli bireylere; teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sunan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye, çok yönlü hizmet modellerinin yanı sıra engelli bireylerin sosyal hayata katılımını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Aynı zamanda Cerebral Palsy’li ve engelli bireyler konusunda toplumsal bilinç oluşturmak hedefiyle çeşitli farkındalık çalışmalarına imza atıyor. 

Gönüllü bilim insanlarından oluşan Vakıf Akademik Kurulu; uzmanlara, ailelere ve çocuklara yönelik birçok yayın hazırlıyor. Engelli çocukların akranlarıyla eşit şartlar altında yaşamaları, engel durumlarının bilinirliğinin artırılması ve akran zorbalığına maruz kalmamaları amacıyla hazırlanan çocuk kitapları okuyucularıyla buluşturuyor. 

Boyut Yayın Grubu katkılarıyla hazırlanan, 6 kitaptan oluşan çocuk kitapları serisinin iki yeni kitabı; "Çiftlikte Doğum Günü" ve "Benim Renklerim ve Harflerim" küçük yaştaki okuyucuları eğlendirirken bilgilendiriyor.

Çiftlikte Doğum Günü

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye Akademik Kurul Üyesi ve Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Nihan Hande Akçakaya tarafından kaleme alınan ve Selin Çelikoyar tarafından resimlenen “Çiftlikte Doğum Günü” kitabı, Cerebral Palsy’li Müjde’nin arkadaşlarıyla çiftlikte geçirdiği keyifli bir doğum günü macerasını anlatıyor. Kitap, çocukların hayal güçlerini ve arkadaşlık bağlarını kuvvetlendirmeyi amaçlayan sıcak bir hikâye sunuyor. 

Benim Renklerim ve Harflerim

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye  Akademik Kurul Üyesi Doç. Dr. Pelin Akmeşe'nin yazdığı,  Selin Çelikoyar'ın resimlediği “Benim Renklerim ve Harflerim” kitabı; anasınıfına başlamadan önce  endişe yaşayan Hemiplejik Cerebral Palsy'li Deniz'in anasınıfındaki öğretmenlerinin desteğiyle geliştirdiği öğrenme yöntemiyle renkleri ve harfleri eğlenceli bir şekilde keşfetme yolculuğunu anlatıyor.