Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 10.08.2024 04:00 Güncelleme: 09.08.2024 15:29

CENTCOM Komutanı General Kurilla, İsrail'e bir hafta içinde ikinci kez ziyarette bulundu

- İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Tümamiral Daniel Hagari, ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla'nın İsrail'e bir hafta içinde ikinci kez ziyarette bulunduğunu açıkladı.
CENTCOM Komutanı General Kurilla, İsrail'e bir hafta içinde ikinci kez ziyarette bulundu

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Tümamiral Daniel Hagari, ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla'nın Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi'nin resmi davetlisi olarak dün İsrail'e geldiğini ve böylece bir hafta içinde ikinci kez ziyarette bulunduğunu duyurdu.

Genelkurmay Başkanı ve CENTCOM Komutanı, Orta Doğu'daki tehditlere karşı güvenlik ve stratejik konularda ortak bir durum değerlendirmesi yaptıklarını belirten Hagari, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na da ziyaret gerçekleştirerek Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Tomer Bar ile bir durum görüşme yapıldığını söyledi.

IDF Sözcüsü Hagari, "İsrail Savunma Kuvvetleri, bölgesel istikrarı güçlendirme ve ordular arasındaki koordinasyonu artırma taahhüdü doğrultusunda ABD ordusuyla olan bağlarını derinleştirmeye devam edecek" dedi.