Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 18.07.2024 18:02 Güncelleme: 18.07.2024 16:08

CENTCOM Komutanı General Kurilla, İsrail Savunma Kuvvetleri'ni ziyaret etti

Jerusalem, 17 Temmuz (Hibya) - Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Kurilla, İsrail Savunma Kuvvetleri'ni (IDF) ziyaret etti.
CENTCOM Komutanı General Kurilla, İsrail Savunma Kuvvetleri'ni ziyaret etti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Kurilla, İsrail Savunma Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi'nin resmi davetlisi olarak bu hafta İsrail'e gitti.

Ziyaret kapsamında General Kurilla ve Korgeneral Halevi, toplantılar düzenledi ve bir dizi birimi ziyaret etti. İsrail Savunma Kuvvetleri'nden diğer üst düzey komutanlarla bir araya gelen Kurilla, stratejik güvenlik konularını, bölgedeki işbirliklerini ve operasyonel yeteneklerin genişletilmesi hakkında değerlendirme yaptı. Bu değerlendirme, Ortadoğu'daki ve genel olarak bölgedeki zorluklara yanıt olarak yapıldı.

İsrail Savunma Kuvvetleri, bölgesel güvenliği koruma ve her iki ordunun ortak çıkarlarını sürdürme konusunda ortak bir taahhüt çerçevesinde ABD ordusuyla ilişkilerini derinleştirmeye devam edeceklerini açıkladı.