Asayiş Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.07.2024 10:00 Güncelleme: 16.07.2024 11:37

Çengel-7 operasyonlarında 50 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 26 ilde son 1 hafta içinde kaçak ve sahte alkol üretimi yapan şahıslara yönelik düzenlenen Çengel-7 operasyonlarında 50 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
Çengel-7 operasyonlarında 50 şüpheli yakalandı

Bakan Yerlikaya, 26 ilde son 1 hafta içinde kaçak ve sahte alkol üretimi yapan şahıslara yönelik düzenlenen Çengel-7 operasyonlarında 3 bin 626 litre kaçak ve sahte alkolün ele geçirildiğini bildirdi.

Kaçak ve sahte alkol üretimi yaptığı tespit edilen 50 şüphelinin yakalandığını belirten Yerlikaya, ''Vatandaşımızın can güvenliği ve sağlığı için alkol kaçakçılarına ve sahte alkol üretimi yapanlara karşı da operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek.'' dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıkları KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Antalya, Muğla, Ankara, Denizli, Amasya, Aydın, İstanbul, Edirne, Eskişehir, Manisa, Kars, Trabzon, Mersin, İzmir, Gaziantep, Balıkesir, Ağrı, Isparta, Bayburt, Bartın, Uşak, Erzincan, Niğde, Sivas, Kırıkkale ve Şırnak’ta kaçak/sahte içki üreten şahıslara yönelik “Çengel-7” operasyonları gerçekleştirildi.

Operasyonları gerçekleştiren polisleri ve jandarmayı tebrik eden Yerlikaya, ''Allah Ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.'' ifadesini kullandı.