Sektör Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.09.2024 19:01 Güncelleme: 14.09.2024 23:17

CarrefourSA ve GoWit, perakende medya alanında güçlerini birleştiriyor

Dijital reklamcılık alanında lider olan GoWit, Türkiye'nin gıda perakende sektörünün öncü markası CarrefourSA ile Perakende Medya alanında devrim niteliğinde bir iş birliği için güçlerini birleştirdi. Bu iş birliği, perakende sektöründeki dönüşümü hızlandıran ve dijital reklam stratejilerini yeniden tanımlayan GoWit RMA (Perakende Medya Reklam) platformu çerçevesinde gerçekleşti.
CarrefourSA ve GoWit, perakende medya alanında güçlerini birleştiriyor

Dijital reklamcılık alanında lider olan GoWit, Türkiye'nin gıda perakende sektörünün öncü markası CarrefourSA ile Perakende Medya alanında devrim niteliğinde bir iş birliği için güçlerini birleştirdi. Bu iş birliği, perakende sektöründeki dönüşümü hızlandıran ve dijital reklam stratejilerini yeniden tanımlayan GoWit RMA (Perakende Medya Reklam) platformu çerçevesinde gerçekleşti.

CarrefourSA bünyesindeki marka ve satıcılar GoWit RMA platformu aracılığıyla etkili ve kişiselleştirilmiş reklam kampanyaları oluşturarak, müşteri tabanını genişletmeyi, marka bilinirliğini güçlendirmeyi ve satışları artırmayı hedefliyor.

CarrefourSA, 1993 yılında Türkiye perakende sektörüne adım attığı günden bu yana yenilikçi yaklaşımları ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışıyla öne çıkmaktadır. Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki, Türkiye perakende sektörünün öncü markası CarrefourSA, "Doğru ürünü, doğru üreticiden, doğru fiyatla" misyonuyla tüketicilere sunarak, hiper market konseptinde öncü bir rol üstlenmiştir. CarrefourSA, reklamcılık alanında da bir dönüşüm gerçekleştirmekte ve GoWit ile iş birliği sayesinde Perakende Medya’ya güçlü bir giriş yapmaktadır.

Dijital reklamcılığın geleceğini belirleyen Perakende Medya Reklamcılığı, özellikle perakendeciler ve online satıcılar için önemli bir gelir kaynağı haline geldi. GoWit'in öncü Perakende Medya platformu GoWit RMA, kişiselleştirilmiş reklam kampanyaları aracılığıyla hedef müşteri kitlelerini etkileyerek, perakendecilere ve çalıştıkları markalara/ satıcılara oldukça önemli avantajlar sunuyor. İş birliği kapsamında, GoWit'in teknolojik altyapısı ve CarrefourSA'nın geniş müşteri tabanı bir araya gelerek, markaların ve satıcıların reklam stratejilerini daha etkili bir şekilde yönlendirmesini ve dönüşüm oranlarını artırması hedefleniyor.

GoWit'in Kurucu Ortağı ve CEO'su Emrah Adsan, iş birliği hakkında şunları belirtti:

"Perakende Medya iş birliklerimiz, doğru strateji ve doğru müşteriyle birleştiğinde dijital reklamcılık alanında büyük bir değer sunuyor. Bu noktada, organize gıda perakende sektörünün öncü markası CarrefourSA ile iş birliği yapmaktan gurur duyuyoruz. İş birliğimiz, perakende sektöründeki rekabeti aşmak ve Perakende Medya reklamları ile uzun vadeli başarıya ulaşmak açısından son derece önemli.

GoWit RMA platformumuz, perakendecilere ve markalara geniş kitlelere erişim sağlama, yüksek hedefleme ve kişiselleştirme imkanı, satışları artırma potansiyeli, kapsamlı raporlama, etkin on-site ve off-site reklam seçenekleri gibi birçok avantaj sunuyor. Dünya genelinde perakendeciler arasında, Perakende Medya'nın brüt kar marjının yüzde 70-90 değerlerine ulaştığı oldukça ses getirdi. Markaların da ilgisi ve odağı giderek Perakende Medya reklamcılığına yöneldi. Günümüzde, markaların büyük bir çoğunluğu (yüzde 74) bütçelerini Perakende Medya reklamcılığına ayırmayı tercih ediyor.

Geliştirdiğimiz reklam platformu ile markalara çeşitli reklam alanları sunarak, yerli ve global market zincirlerine çevrimiçi ve çevrimdışı kanallardan gelir elde etmelerine olanak tanıyoruz. GoWit RMA, markalara birinci taraf verilerini kullanarak son derece hedefli reklam kampanyaları sunma gücü sağlıyor. Bu reklamlar, stratejik satın alma noktalarında sunulduğunda reklam etkinliği büyük oranda artıyor. GoWit olarak, önümüzdeki süreçte daha çok perakendeciye ulaşarak, dünya çapında Perakende Medya pazarındakini etkimizi büyütmek için sabırsızlanıyoruz.

CarrefourSA CRM ve Müşteri Deneyimi Grup Müdürü Nur Sibel Öztürk, bu uygulama ile ilgili şunları söyledi:

“Son yıllarda hızla büyüyen perakende medyanın küresel ve yerel ölçekteki bu dönüşüm sürecini yakından takip ediyoruz. Bunun için 2024 yılının başından itibaren teknoloji ortağımız GoWit ile birlikte CarrefourSA Retail Ads uygulamasını geliştirdik. Bu platformu geliştirirken, hem müşterilerimizin hem de reklamverenlerimizin ihtiyaçlarını detaylı bir şekilde analiz ettik ve bu doğrultuda yenilikçi çözümler sunduk.

CarrefourSA Retail Ads, yalnızca bir reklam platformu değil, aynı zamanda tüketici davranışlarını daha iyi anlamamızı sağlayan güçlü bir analiz aracı olacak. Tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarını, tercihlerini ve ihtiyaçlarını gerçek zamanlı olarak izleyerek, reklamverenlerin maliyetlerini anlık olarak yönetmelerine ve reklam performanslarını canlı olarak izlemelerine olanak tanıyacağız.

Bu uygulama sayesinde, reklamverenlerin bizimle doğrudan ve etkili iş birliği yapmalarını sağlayarak, reklamverenlerin stratejik hedeflerine ulaşmalarını destekleyeceğiz. Teknoloji partnerimiz GoWit ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği sayesinde, platformun planlama ve entegrasyon süreçlerinde mükemmel bir uyum yakaladık. Bu süreç, CarrefourSA'nın perakende medyada liderliğini pekiştirirken, tedarikçi markalarımıza da yeni rekabet avantajları sağlayacak. Önümüzdeki dönemde, dijital ve perakende medya dönüşüm yolculuğumuzda iş ortaklarımızla birlikte bu başarıyı sürdürecek ve sektörde yenilikçi çözümler sunmaya devam edeceğiz.”