Teknoloji Kaynak: Mustafa Ercan ORTAÇ 09.04.2024 07:00

Canon, varioPRINT 6000 serisi TITAN'ın başarısını yeni model güncellemeleriyle kutluyor

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, 2017 lansmanından bu yana EMEA genelinde 1.000 adetten fazla satışı yapılan varioPRINT 6000 serisi TITAN ile siyah-beyaz tabaka beslemeli üretim baskısında pazar lideri oldu. Bu başarıyı daha da ileri taşımakta kararlı olan Canon, serideki tüm modeller için yükseltilmiş bir kullanıcı arayüzü, daha dayanıklı bir toner ve daha da yüksek baskı kalıcılığı için yeni bir Baskı Koruma Modülü seçeneği ile güncellemeler yapıyor.
Canon, varioPRINT 6000 serisi TITAN'ın başarısını yeni model güncellemeleriyle kutluyor

Serinin güvenilirlik, verimlilik ve baskı kalitesi avantajı sunan güncellenen modelleri, yüksek hacimli baskı pazarlarını hedefliyor. Bu baskı makineleri, Canon'un kendi baskı sunucusu olan PRISMAsync'in en yeni Mark 10 sürümüyle çalışarak iş akışlarını daha verimli hale getiriyor. PRISMAsync, operatör müdahalesi gerekliliğini tahmin etmek için gereken bilgileri gerçek zamanlı işlediği gibi PRISMAremote Manager aracılığıyla bir veya birden fazla baskı makinesinin tek bakışta uzaktan izlenebilmesini de sağlıyor. 

Kullanıcı konforunu daha da artıran entegre medya paneliyle, donanımlı ve görsel yönden güçlü PRISMAsync kullanıcı arayüzü sayesinde; 21,5 inç full HD, çoklu dokunmatik ekran üzerindeki yeni dinamik kullanıcı arayüzü panelinden işlem gerçekleştiriliyor. 

 

Müşterinin ihtiyaçlarına göre uyarlanır

 

Standart, TPxp ve MICR olmak üzere üç versiyonu olan seri; ticari, şirket içi baskı, işlemsel baskı ve güvenlik pazarlarına hizmet vermek için optimize ediliyor. Böylece kullanıcılar; talep üzerine kitaplar, kılavuzlar, finansal belgelerin yanı sıra ilaç broşürleri gibi hafif medyalar üzerine baskı yapılan uygulamalar da dâhil olmak üzere çok çeşitli uygulamalar üretebiliyor. TPxp serisinin tüm varioPRINT 6000 TITAN hızlı modelleri, özellikle işlemsel baskı ve doğrudan postaların üretimi için tasarlandı. Yeni geliştirilen, daha dayanıklı TPxp toner, son model opsiyonel Baskı Koruma Modülü (PGM) ile birlikte baskıların dayanıklılığını daha da artırmak için yüksek bir yapışma gücü sağlıyor. 

 

Ölçeklenebilir teknoloji

 

varioPRINT 6000 serisi TITAN, baskı hizmeti sağlayıcılarının değişen baskı hacimlerine uyum sağlamak için ihtiyaç duydukları anda 182, 221, 272 ve 328 A4 ipm'lik geçici veya kalıcı hız lisans olanakları sunuyor. DFD arayüzü sayesinde varioPRINT TITAN, çok çeşitli standart ve ağır hizmet tipi sonlandırma ekipmanlarına bağlanıyor. Opsiyonel Hafif Medya kiti, kullanıcıların ultra hafif malzemelere (45 g/m2) baskı yapmasını sağlıyor.

 

Olağanüstü uygulama kalitesi ve sıfıra yakın ozon emisyonu

Enerji tasarruflu, son derece güvenilir ve ayda 10 milyon A4 baskıya kadar yüksek verimliliğe sahip varioPRINT 6000 serisi TITAN, yüksek hacimli baskı operasyonlarının üretim süresini önemli ölçüde kısaltarak olağanüstü kalitede uygulamalar üretiyor. Siyah-beyaz yazıcı, Gemini teknolojisi sayesinde ofset benzeri, tek geçişli ve çift taraflı baskı özelliklerini düşük güç tüketimi, yüksek toner israfı ve minimum gürültü ve ozon emisyonuyla sunuyor.

varioPRINT 6000 serisi TITAN, sürdürülebilirlik göz önünde bulundurularak döngüsel ekonomi için tasarlandı. Bu seri, Canon'un Avrupa'da uyguladığı ürünleri geri satın alma programı aracılığıyla yeniden kullanılabilen bileşenlerle uzun ömürlü olacak şekilde üretiliyor. Eşzamanlı füzyon, düşük füzyon sıcaklıkları ve düşük ısı emisyonları ile de enerji verimliliği artırılıyor.

 

İspatlanmış deneyim

60 yılı aşkın bir süredir önde gelen bir kitap matbaası olan L'imprimerie Corlet, CEO’su Jean-Luc CORLET: “VarioPRINT 6000 TITAN baskı makinesi şirketimizin dijital departmanına yerleştirildi. Bu makine farklı ve sürekli gelişen üretim ortamlarımızın tüm gereksinimlerini karşılıyor. TITAN'ın çift taraflı siyah-beyaz baskı alanında pazardaki en verimli tabaka beslemeli üretim baskı makinesinin ideal bir seçim olduğuna inanıyoruz.”

 

Belçika merkezli bir sürdürülebilir dijital baskı şirketi olan Universitas’ın sahibi Tom Van Uffelen: “Baskı makinesinin etkileyici özellikleri, yüksek çalışma süresi, güvenilir kâğıt yolu, 45 g/m2 malzeme üzerine baskı yapabilmesi, ön/arka pozalama doğruluğu, ofset benzeri baskı kalitesi, operasyonel esnekliği ve düşük hacimli baskılar için kullanım kolaylığı nedeniyle varioPRINT 6270 TITAN'a yatırım yaptık. Bu özellikleri düşük enerji tüketimi, atık toner olmaması ve ozon emisyonunun yok denecek kadar az olması gibi sürdürülebilirlik avantajlarıyla birleşince, bu yazıcıyı işletmemiz için hiç düşünmeden tercih ettik.”

 

Canon Europe Üretim Baskılama EMEA Planlama, Pazarlama ve İnovasyon Kıdemli Direktörü olan Jennifer Kolloczek: Canon'un sürekli inovasyon yapmadaki kararlığı, tüm üretim baskılama kategorilerini kapsıyor. Düşük hacimli, dijital kitap üretiminin ve doğrudan posta gibi uygulamalarda kullanımının artmaya devam etmesiyle birlikte siyah-beyaz basılı belgeler basılı iletişimin hayati ve kritik bir biçimi haline geliyor. Olağanüstü güvenilirlik, kalite ve enerji tasarrufu sunan varioPRINT 6000 serisi TITAN amiral ürün siyah-beyaz baskı makinemiz, dakikada 200 sayfanın üzerinde kapasiteli baskı makinelerine yatırım yapan baskı hizmeti sağlayıcılarının çoğunun güvenini kazanmış ve kullanıma sunulduğundan bu yana bu segmentte lider pazar payını koruyor. varioPRINT 6000 serisi TITAN, ticari, kitap, eğitim, seçim ve seçmen işlemleri, işlemsel veya güvenlik baskısı gibi uygulamalar sunan yüksek hacimli operasyonlar için ideal olan siyah-beyaz baskı makinesidir. Bu da onu her seferinde kaliteden ve verimlilikten taviz vermeden hizmet veren temel makine haline getiriyor." diyerek yeni seriyi değerlendirdi.