Beyaz Perde Kaynak: SEMA SEZEN 12.09.2024 10:53

Cannes 2023'den iki iddialı filmin Türkiye Prömiyeri: 'Conann' ve 'The Sweet East'

İlk ortaklık anlaşmasını 49 yıllık Film-San olarak açıklayan ve 20-26 Eylül arasında İstanbul'da düzenlenecek Fantasİstanbul 2024, Cannes'dan iki iddialı filmin Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak.
Cannes 2023'den iki iddialı filmin Türkiye Prömiyeri: 'Conann' ve 'The Sweet East'

Festivalin Artistik Direktörü Kerem Akça'nın Cannes 2023'ün En İyi 5 Filmi arasına aldığı 'Conann' ve 'The Sweet East', özgünlük garantisi veriyor. 

Metoo döneminin Conann'ı Milius'la rekabete giriyor

Yeni Fransız Aşırılığı'nın Gaspar Noé'ye meydan okuyan kült film fabrikası ('Vahşi Oğlanlar', 'After Blue') Bertrand Mandico'nun 'Conann'ı, John Milius klasiğini metoo dönemine adapte ediyor. Yedi reenkarnasyon üzerinden yapısal deformasyonla sarhoşa çeviriyor. Yönetmenin unutulmazı Elina Löwensohn'un sihiriyle 'Beni Orada Arama' ayarı verilmiş bir bio-pic'e de dönüşebiliyor. Açtığı plastik katmanlarla özel bir kitle yaratacak bir yapıt. Yönetmenin 'Dragon Dilatation' adlı meta-deneysel eserine de Locarno 2024'de malzeme oldu.

Cannes'in en iyi ilk filmi The Sweet East

Safdie Kardeşler ve Alex Ross Perry'nin usta görüntü yönetmeni Sean Price Williams'ın ilk uzunu, Cannes'ın en iyi ilk filmiydi. Modern ABD'nin postmodern 'Oz Büyücüsü'. Talia Ryder'ın ikonik Lilian'ı Wenders'in Alis Kentlerde'si ile Lynch'in Vahşi Duygular'ı oyunbaz retro asasıyla 'gerçeküstücü imgeler'le birleştiriyor gibi! 'American Honey'ye renkli kardeş olarak gelen çarpıcı bir yol filmi.

İstanbul'da gerçekleşecek festivalin destekçileri ve sponsorları düzenlenecek basın toplantısı ile yakında açıklanacak.