Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 02.08.2024 16:00 Güncelleme: 02.08.2024 11:55

Çankırı'da "Yöresel Yemek Yarışması" için başvurular başladı

Çankırı Belediyesi'nin 3. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali etkinlikleri kapsamında Yer Altı Tuz Şehri'nde düzenlediği "Yöresel Yemek Yarışması" için başvurular başladı.
Çankırı'da "Yöresel Yemek Yarışması" için başvurular başladı

Yöresel yemek, yöresel tatlılar ve hamur işi olmak üzere üç ayrı kategoride hünerlerini sergileyecek yarışmacılar, yemek dalında Çankırı’nın tescilli ürünlerinden “Çankırı Tutmaç Çorbası”, tatlı grubunda yine tescilli ürünlerden “Çankırı Höşmerim”, hamur işinde ise İri Hamur ile yarışacak.

Başvuruların fazla olması durumunda Çankırı Belediyesi ve Çankırı Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından kurulan komisyon üyeleri tarafından gerçekleştirilecek kura sonucu her kategori için 7 asil 2 yedek yarışmacı belirlenecek.

TUZFEST 24 kapsamında 17-18 Ağustos tarihlerinde Çankırı Yer Altı Tuz Şehri’nde düzenlenecek Yöresel Yemek Yarışması Şartnamesi ve Başvuru Formu, Çankırı Belediyesi resmi internet sitesinde “Çankırı” bölümünün altında yer alan Uluslararası Çankırı Tuz Festivali başlığı içerisinde yayınlandı. Başvurular, en geç 14 Ağustos Çarşamba günü mesai bitimine kadar Belediye 2 katta bulunan TUZFEST irtibat bürosuna teslim edilecek. Başvuru formunu eksik dolduran katılımcıların başvuruları ise kabul edilmeyecek.

3 Uluslararası Çankırı Tuz Festivali için hazırlıkları yerinde inceleyen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Yöresel Yemek Yarışması’nda son iki yıldır kıyasıya bir rekabete tanık olduklarını vurguladı.