Kültür Sanat Kaynak: SEMA SEZEN 03.09.2024 11:35

Çanakkale Kültür Yolu Festivali'nde herkese göre etkinlik

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin dokuzuncu durağı olan Çanakkale, üçüncü gününde kültür ve sanatı buluşturan etkinliklere sahne olmaya devam etti.
Çanakkale Kültür Yolu Festivali'nde herkese göre etkinlik

Festival kapsamında, Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli ve Can Emrah Yaman gibi başarılı oyunculardan oluşan kadrosuyla “Profesyonel” tiyatro oyunu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İçdaş Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde seyircisiyle buluştu. Oyuna tiyatro severler büyük ilgi gösterdi. 

 

Troya Müzesi Safvet Paşa Konferans Salonu’nda III. Troas Sempozyumu düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlar Kurulu izni ile yapılan kazılara ilişkin güncel sunumların yer aldığı sempozyumda Gelibolu Gazi Süleyman Paşa Türbesi Kazısı ve Kumkale Şehitliği Tespit Kazısı da ele alındı.  Sempozyum Çarşamba günü sona erecek. 

 

Çanakkale Evi, “Troya’da Mavi-Beyaz”, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi “İpekten Sanata”, Çanakkale merkez ise “Seramik Atölye Çalışması”na ev sahipliği yaptı. 

 

Kolin Otel’de Troya Film Platform etkinliği Çanakkalelilerle buluştu. Birbirinden eğitici etkinliklerin yer aldığı Platform kapsamında düzenlenen Troya Talks etkinliğinde; Serkan Temiz, “Ahit: Musa’nın Hikâyesi”, Alper Gökhan ve Ali İhsan Kaya “Film ve Animasyonda Yenilikçi Yaklaşımlar” ve Hugh Man Adamson ile Anna Thamson “PACT Network&International Co-Production” oturumlarında konuşma gerçekleştirdi.

 

“Perdeler Açılıyor” etkinliği ile Troya Müzesi Restorasyon ve Konservasyon Laboratuvarlarında, ziyaretçiler antik kent kazıları ile çeşitli yollarla elde edilmiş eserlerin restorasyon ve konservasyon süreçlerini canlı izleme fırsatını yaşadılar. 

 

Çanakkale Kordon’da ise extreme-bisiklet şovu renkli görüntüler oluşturdu. 

 

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

Anadolu Hamidiye Tabyası Çocuk Etkinlik Alanı’nda kurulan birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı “Çocuk Köyü” minik misafirlerini ağırlamaya devam etti. Çocuklar festivalin üçüncü gününde, “Sezgin Maden ile 7 Bölge 7 Çocuk”,“Troya’dan Masallar” ve “Gezici Kütüphane Çocuk Şenliği” ile hem eğlenip hem öğrenirken, “Karagöz Gölge Oyunu” ile de geleneksel oyunlarla tanıştı.