Kültür Sanat Kaynak: SEMA SEZEN 06.09.2024 13:03

Çanakkale Kültür Yolu Festivali'nde anı dalışı ile su altı dünyası keşfediliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin dokuzuncu durağı olan Çanakkale heyecan verici bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Katılımcılar; profesyonel dalgıçlar eşliğinde "Anı Dalışı" gerçekleştirerek, Çanakkale Boğazı'nın eşsiz tarihinde su altı dünyasını keşfediyor.
Çanakkale Kültür Yolu Festivali'nde anı dalışı ile su altı dünyası keşfediliyor

Çanakkale Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleşen “Anı Dalışı” etkinlikleri devam ediyor. Kayıt yaptıran katılımcılar, teorik eğitimin ardından dalgıçlar eşliğinde Anadolu Hamidiye Tabyası Dalış Noktası’ndan Çanakkale Boğazı’na girerek su altı dünyasını keşfe çıkıyor. 

 

Bu kapsamda, engelli bireyler de Anadolu Hamidiye Tabyası’nda bir araya geldi. Katılımcılar önce kayıt yaptırdı sonra ise teorik eğitim aldı. Daha sonra dalış giysilerini giyen 6 engelli birey, dalgıçların yardımıyla suya girdi ve “Anı Dalışı”nı gerçekleştirdi. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir de engelli bireylerin suya girişleri sırasında katılımcılara eşlik etti. İsteyen herkesin katılabildiği “Anı Dalışı” etkinlikleri bugün sona erecek. 

 

Dalışa katılan vatandaşlar, etkinlikten unutulmaz anılarla ayrıldı.  Dalış gerçekleştiren engelli bir vatandaş, “Su altı güzelliklerini görmek çok güzeldi. Çok büyük zevk aldım” diye konuştu.  

 

İlk defa dalış yaptığını belirten bir başka vatandaş ise, “Suyun altı çok güzeldi, gezdik dolaştık. Memnun oldum” dedi. 

 

Festival kapsamında ayrıca Anadolu Hamidiye Tabyası Revgan etkinlik noktasında yelken sürüş etkinliği de gerçekleştirildi. Kayıt yaptıran katılımcılar, Çanakkale’nin tarihi atmosferinde benzersiz bir deneyim yaşadı.