Konya Kaynak: Haber Merkezi 18.03.2024 12:45

"Çanakkale, ecdadımızın adını altın harflerle yazdığı destanın adıdır"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında; "Çanakkale zaferi, ecdadımızın altın harflerle yazdığı destanın adıdır. Milletimizin, bükülmeyen iradesinin ve birliğinin tüm dünyaya ilan edildiği bir milattır" dedi.
"Çanakkale, ecdadımızın adını altın harflerle yazdığı destanın adıdır"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Altay’ın mesajı şu şekilde:

“Bugün; imanın, cesaretin ve vatan sevgisinin, bir ulusun kaderini nasıl yeniden yazabileceğinin eşsiz bir örneği olan Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıldönümünü büyük bir gurur ve minnetle yaşıyoruz.

Çanakkale zaferi, ecdadımızın altın harflerle yazdığı destanın adıdır. Milletimizin, bükülmeyen iradesinin ve birliğinin tüm dünyaya ilan edildiği bir milattır.

Çanakkale'de sergilenen eşsiz dayanışma ve kardeşlik, bugün de en büyük kuvvetimiz, en sağlam dayanağımızdır.

Ecdadımız tarafından yazılan bu destan; sadece düşman cephelerine değil, tüm dünya milletlerine; bir milletin inancının ve bağımsızlık aşkının, her türlü zorluğu aşabilecek en güçlü silah olduğunu göstermiştir. 

Bizler, Çanakkale ruhuyla; vatanımızın ve milletimizin tüm değerlerini yarınlarımızın teminatı olan genç nesillere aktarma görevini büyük bir onur ve sorumlulukla yerine getirmek için gayret gösteriyoruz.

Her bir noktası şehitlerimizin kanıyla teminat altına alınan bu cennet vatanımız ve tüm mukaddes değerlerimiz uğruna toprağa düşen şehitlerimizin aziz hatıralarını daima yaşatıyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklar için canlarını veren tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. 

Onların fedakarlıkları, azim ve kararlılıkları, milletimizin geleceğe yürüyüşünde bizlere her zaman ışık olacaktır. Ruhları şad olsun.”