Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Bahar YILDIRIM 11.07.2024 18:00 Güncelleme: 11.07.2024 13:29

BYD Türkiye Genel Müdürü Ergun: Yıl sonunda bayi adedimizi 20'ye çıkarmayı hedefliyoruz

ALJ Türkiye ve Avrupa Başkanı & CEO'su Ali Haydar Bozkurt ve BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun bir araya gelerek, açıklamalarda bulundu.
BYD Türkiye Genel Müdürü Ergun: Yıl sonunda bayi adedimizi 20'ye çıkarmayı hedefliyoruz

ALJ Türkiye ve Avrupa Başkanı & CEO’su Ali Haydar Bozkurt, BYD’nin Türkiye fabrikasının ciddi bir istihdam ve ihracat rakamı sağlayacağını belirterek, ALJ Türkiye olarak bu konuda mutluluk duyduklarını dile getirdi.

ALJ Türkiye olarak sahip oldukları deneyimle birlikte distribütörlük konusundaki yükümlülükleri yerine getiremeye devam edeceklerini vurgulayan Bozkurt, ''Tüm birimlerimiz bu yatırımla gelecek potansiyele hazır. Müşterilerimize onların hayatını kolaylaştıracak hizmetler sunarak tüm BYD ekibi tüm gayretiyle elinden geleni yapacaktır. BYD’nin Türkiye’de gerçekleştirdiği yatırım, başka markaları da tetikleyecektir.” şeklinde konuştu.

BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun, ise yaptığı açıklamada, “BYD’nin devasa üretim tesisi, markanın Avrupa’da büyümesi için en önemli merkezlerden biri olacak. Manisa’da tesisin inşa edileceği ilgili alanın ziyaret ettik ve başlangıçta 150 bin araç kapasitesiyle yapılacak tesisin arsası genişleme müsait olarak planlandı. Buradaki tesiste, elektrikli ve plug-in hibrit modellerinin üretimi gerçekleştirilecek.'' ifadelerine yer verdi.

BYD'nin çok hızlı hareket eden bir marka olarak 2026 yılının sonuna kadar üretim yatırımını tamamlamak üzere bir sözleşme imzaladıklarını bildiren Ergun, şunları aktardı:

''Bununla  birlikte BYD bu üretimi çok daha erken bir süreçte başlatmak üzere çalışmalar yapıyor. Mevcut pazar dengelerinin değiştiği bir dönemde Türk tüketicisine uygun modelleri satışa sunacağız. Yıl sonunda bayi adedimizi 20’ye çıkarmayı ve önümüzdeki yıl ise 40’un üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.”