Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 10.08.2024 14:00 Güncelleme: 08.08.2024 20:12

Büyükşehirin tarımsal sulama desteğiyle ilk hasat yapıldı

Tarımsal sulama hizmetini ücretsiz yaparak çiftçiye can suyu veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'ın bu hizmeti ilk meyvelerini verdi.
Büyükşehirin tarımsal sulama desteğiyle ilk hasat yapıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, çiftçilerin sırtındaki yükü azaltmaya yönelik çalışmalar yapıyor.  0-20 dekar arası tarlalarda tarımsal sulama hizmeti ücretsiz olurken 20-40 dekar arası tarlalarda ise sulama ücretinin yüzde 50’si Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Ücretsiz tarımsal sulama hizmetinden yararlanan çiftçiler ise hasat sevinci yaşadı.

Tarımsal sulama hizmetinden ücretsiz yararlanan çiftçiler, Başkan Ahmet Akın’a teşekkür ederek maliyetlerinin önemli oranda düştüğünü söyledi.

“Üreten Balıkesir” olma yolunda tarımsal destekleri artırmayı hedeflediklerini söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Ege ve Marmara’nın buluşma noktası olan ilimizde bereketli topraklarımızın kıymetini biliyoruz. Çiftçi kardeşlerimizin üretim yaparken maliyetlerini azaltabilmeleri için de elimizden gelen ne varsa yapmaya gayret ediyoruz. Özellikle ciddi bir maliyet olan tarımsal sulama hizmetini ücretsiz yaparak üreticilerimizin sırtındaki yükü hafiflettik. Bereketli topraklarımızda hasat heyecanı yaşayan üreticilerimizin sevincini paylaşıyoruz. Çiftçi kardeşlerimiz için en iyi ve ucuz üretim koşullarını sağlamak için canla başla çalışıyoruz.” açıklamasını yaptı.