Türkiye - Gündem Kaynak: Özlem BABACAN 25.07.2024 10:00 Güncelleme: 25.07.2024 10:42

BUSKİ, yeraltı derin su kuyularını devreye almak için harekete geçti

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürlüğü, barajlardaki su seviyesinde görülen düşüş üzerine yeraltı derin su kuyularını devreye almak üzere hareket geçti.
BUSKİ, yeraltı derin su kuyularını devreye almak için harekete geçti

Bursa Büyükşehir Belediyesi, susuzlukla karşılaşmamak için çalışmalarını hızlandırdı. Barajlardaki su seviyesinde görülen düşüş üzerine BUSKİ Genel Müdürlüğü, yeraltı derin su kuyularını devreye almak üzere hareket geçti.

Osmangazi ilçesi Demirtaş Bölgesinde içme suyu ana iletim hattı bağlantı çalışmaları BUSKİ ekipleri tarafından tamamlandı. Bölgedeki 32 adet yeraltı derin su kuyusundan temin edilen su, paket içme suyu arıtma tesisinde filtrasyon ve dezenfeksiyon işleminden sonra Dünya Sağlık Örgütü standartlarına getirilerek içme suyu şebekesine verilecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temininde BUSKİ aracılığıyla önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, artık Bursa’da suyun çeşmeden gönül rahatlığıyla içilebildiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği kriterler ölçüsünde arıtılan suyun, laboratuvarda yapılan kapsamlı tahliller sonrasında şehir şebekesine verildiğini anlatan Başkan Bozbey, “Kesintisiz su temini için Osmangazi ilçesi Demirtaş Bölgesindeki 32 adet yeraltı derin su kuyusunu devreye alıyoruz. Buradaki sular paket arıtma tesisine iletilecek, filtrasyon ve dezenfeksiyon işleminden sonra şehir şebekesine verilecek. Sağlıklı ve kesintisiz su temini için yoğun gayret gösteriyoruz.” dedi.