Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 09.09.2024 18:00 Güncelleme: 08.09.2024 12:14

Bursa'nın sağlık turizmindeki potansiyeli konuşuldu

"Bursa'nın Sağlık Turizmindeki Geleceği ve İngiltere'de Markalaşma Süreçleri" konulu konferans, sağlık sektörünü buluşturdu.
Bursa'nın sağlık turizmindeki potansiyeli konuşuldu

Bursa’da bir otelde düzenlenen ‘Bursa’nın Sağlık Turizmindeki Geleceği ve İngiltere’de Markalaşma Süreçleri’ konulu konferans, sağlık sektörünü bir araya getirdi.

Bursa'nın sağlık turizmi potansiyelinin ve İngiltere ile iş birliği içerisinde markalaşma çalışmalarının incelendiği konferansta, sağlık turizminde marka şehir olma yolundaki projeler konuşuldu.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız, Bursa’nın sağlık turizminde uluslararası bir marka haline getirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Saldız, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘2025 Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Yıllık Toplantısı'na ev sahipliği yapma hakkını kazandığını hatırlatarak, bu gelişmenin Bursa’yı global sağlık turizmi arenasında öne çıkarma fırsatı sunacağını belirtti.

Otomotiv ve tekstilde sağlam bir altyapısı olan Bursa’nın sağlık alanında da güçlü bir kent olduğunu ifade eden Saldız, şunları söyledi:

 “Bursa’nın potansiyelini değerlendirerek kenti global bir marka yapmayı arzuluyoruz. Bursa'yı yalnızca fiziksel değil, sosyal ve çevresel sağlık açısından da sürdürülebilir ve refah dolu bir şehir haline getirmek için ciddi adımlar atıyoruz. Kentlerimizi daha yaşanabilir hale getirmek için ortak akıl ve iş birliğiyle hareket etmeye devam edeceğiz. Etkinliğin Bursa'mıza sağlık turizmi alanında yeni kapılar açmasını diliyorum.”

Programın sonunda Saldız ve diğer konuşmacılara günün anısına plaket takdim edildi.