Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.08.2024 10:00 Güncelleme: 21.08.2024 21:47

Bursa'nın içme suyuna 140 milyonluk yatırım

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından günlük 400 bin kişiye hizmet sağlayacak olan Demirtaş Paket İçme Suyu Arıtma Tesisi tören ile hizmete sunuldu.
Bursa'nın içme suyuna 140 milyonluk yatırım

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kuraklık dönemlerinde ihtiyaç halinde kullanılan derin su kuyularından çıkarılan suların kalitesinin artırılması amacıyla inşa edilen Demirtaş Paket İçme Suyu Arıtma Tesisi, törenle hizmete alındı.

Yaklaşık 140 milyon TL’ye mal olan tesisin açılış törenine Başkan Mustafa Bozbey’in yanı sıra CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, İller Bankası Bölge Müdürü Ayhan Karatürk, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Çınarcık İçme Suyu Projesi’nin de hayata geçirilmesiyle Bursa’nın 2060 yılına kadar susuzluk ile ilgili bir sıkıntısının olmayacağını hatırlatan Başkan Bozbey, hizmete açılan Demirtaş Paket İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin 51 bin 840 metreküp/gün ve 400 bin kişi kapasiteli olduğunu söyledi. 

Bozbey, Gözede köyünde meydana gelen sulama suyu sorununa yönelik şunları söyledi:

"Arkadaşlarımız orada özellikle üreticilerin su ihtiyacının çözümü konusunda son derece duyarlı davranırken, orada kendi bilmez bazı kişilerin provokatif hareketleriyle birlikte su borularının kesilmesi ve yakılması kabul edilebilir bir şey değildir. Bu devletin malıdır, kamunun malıdır. Bunu yapanlar kanun nezdinde, hukuk nezdinde de bunun hesabını vermek zorundalar. Birkaç kişinin yaptığı provokatif hareketlere mal etmek ve orada başka bir şey aramak doğru değildir. Onun için biz sorumluluklarımızı biliyor ve gereğini yapıyoruz. Hiç merak etmesin Gözede halkı. Taşıma da olsa sulama suyu oraya gönderilecek ve böylece sorun ortadan tamamen kalkmış olacak."