Bursa Kaynak: Hibya Haber Ajansı 18.01.2024 13:00 Güncelleme: 18.01.2024 13:14

Bursa'da yalın çalışmalar ödüllendirildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında Yalın Uygulamalarıyla tüketim ve kaynak yönetimi noktasında tasarruf sağlayan ekipleri ödüllendirdi.
Bursa'da yalın çalışmalar ödüllendirildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, var olan kaynakların en etkin şekilde kullanılarak en verimli hizmetin sunulabilmesi amacıyla, kamuda örneklerine fazla rastlanılmayan yalın yönetim sistemini 2020 yılında uygulamaya başladı.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2023 yılındaki yalın uygulamaların ödüllendirilmesine yönelik düzenlenen törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, Genel Sekreter Yardımcıları ile Belediye iştiraklerinin Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve Yalın yönetim ekipleri katıldı.

Ödül töreni öncesinde Yalın Uygulamalarla ilgili çalışma yapan ekipler arasında Yalın Uygulamalara dair kelimelerle ilgili bir oyun oynandı. Ödül takdimi öncesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Alper Bayrak, Yalın Belediyecilik ve ödüllendirme sistemi ile ilgili bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Yalın hedefler doğrultusunda sadece Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde 618 proje gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Aktaş, “Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde yalın hedefler, kaynakların doğru ve verimli kullanımı noktasında 618 proje gerçekleştirildi. Elde ettiğimiz sonuçlar da doğru yolda olduğumuzun en büyük göstergesidir, kanıtıdır.” dedi.