Bursa 01.02.2024 07:30 Güncelleme: 01.02.2024 14:51

Bursa'da en güvenli yer taksiler olacak

Bursa'da akıllı şehircilik uygulamaları kapsamında 'Akıllı Taksi' uygulaması hayata geçirildi. İzmir ve Ankara'da taksi sorununu geliştirdikleri uygulama ile çözüme kavuşturan ve büyükşehirlere örnek olan EN TAKSİ, Bursa'da aktif olarak hizmet veren yaklaşık 1300 aracı teknolojisiyle donatmaya başladı.
Bursa'da en güvenli yer taksiler olacak

Sürücünün ve yolcunun güvenliğini ilk sırada amaç edinen sistem, tepeden tırnağa kameralar ile donatılarak yolculuk anı ve sonrasında oluşabilecek tehlikeyi ve zararı ortadan kaldırmayı ilke edinerek güvenli sürüşü ön plana çıkarıyor.

EN TAKSİ uygulaması ayrıca taksilerde yaşanan en büyük sorunlardan birisi olan kayıp eşya sorununu, yolcunun sadece seyahat yaptığı lokasyonları sistem üzerinden bildirmesiyle beraber araca ulaşarak kayıp eşyaların bulunma oranını %5’ten %90 seviyesine çıkarıyor.

Hedef: 6 ayda 900 taksi!

EN TAKSİ Yöneticisi Güven Kaya, Bursa Terminal Durağı’nda gerçekleşen lansmanda yaptığı açıklamada “2 aylık bir zaman diliminde 150 adet taksiye ulaştık. Projemizin faydalarının hem esnaf hem müşteriler tarafından hızlı bir şekilde benimsendiğinden dolayı hedefimizi 6 ay içindeminimum 900 takside devam ettirmektir. Terminal Taksi durağı Başkanı Mustafa Akın öncülüğünde Genç Osman taksi durağı, Dosab taksi durağı, Bulvar taksi durağı, Çamlıca taksi durağı ve diğer taksi duraklarıyla çalışmalarımız devam ediyor.” dedi. Kaya “Bursa Şehrine hayırlı olsun. Tüm Bursa halkına güvenli yolculuklar diliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Terminal Taksi durağı Başkanı Mustafa Akın, araçlarının EN TAKSİ sistemine geçmesiyle alakalı “Uygulama taksilerin uzaktan tarife güncellemesi, kayıp eşyaların bulunması, akıllı durak yazılımı, adil taksi talebi yönlendirmesi, POS cihazlarının taksimetre entegrasyonu, çağrı merkezi ile hızlı iletişim, yolcu bilgilendirme ekranı, sürücü tanıtım kartı, akıllı navigasyon, bozuk yolların tespiti, hava kirliliği, trafik yoğunluğu ve gizli panik butonu gibi özellikleriyle dikkat çekmesi bizim bu sisteme geçmemizde en büyük etkenler” açıklamasını yaptı.

Taksilerde bulunan yolcu bilgilendirme ekranında şoförle ilgili puan durumu belirlemesi, navigasyonda yolcunun nerede olduğunu takip edebilmesi, taksimetre ücretinin yolcu bilgilendirme ekranında yolcunun da takip ederek görebilmesi, Bursa şehrine ait müze ve gezilecek yerlerin turistlere ve yerli halka video halinde gösterilebilmesiyle birlikte akıllı şehircilikle birlikte tüm yerli halkın yapılan projelerden haberdar olması uygulamanın en temel özelliklerinden göze çarpanlar.

Ayrıca; araç ve plaka sahipleri araçların günlük performans, konum bilgilerini ve doluluk oranları gibi bilgilere erişerek profesyonel bir işletme haline gelmeleri amaçlanıyor. Aplikasyon üzerinden tek tuşla araç içerisinden çağrı merkezine 4 dil seçeneği ile hızlı bir şekilde iletişim sağlanabilecek.