Siyaset - Politika Kaynak: Rahime SEZGİN 18.06.2024 16:01 Güncelleme: 14.06.2024 19:41

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle Büyükşehir ve BUSKİ'de görev yapan memurların sosyal haklarında iyileştirme yapıldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Genel Başkanı Erdal Bozkurt'un katıldığı törenle 01 Nisan 2024-31 Aralık 2025 tarihlerini kapsayan sözleşme imzalandı.

Toplu iş sözleşmesindeki kazanımlardan bahseden Başkan Bozbey, şunları söyledi:

"Toplu iş sözleşmesiyle, personelimize Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı’nda birer sosyal denge tazminatı tutarında ikramiye verilecek. 70 TL alınan yemek bedeli 2 katından fazla arttırılacak. İtfaiye ve zabıta memurlarına öğün üzerinden yemek bedeli verilecek. Eylül ayında çocukları eğitim gören personelimize eğitim ve kırtasiye desteği olarak net 3 bin  TL ikramiye verilecek."

Başkan Bozbey, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın çalışanlara yarım gün idari izin hakkı tanınacağını belirterek, açıklamasına şöyle devam etti:

"Personelimize, tüm tesislerde ve iştiraklerimizin işlettiği işletmelerde geçerli olacak şekilde yüzde 25 indirim uygulanacak. Yaz ve kış spor okullarında yine yüzde 25 indirim yapılacak. Bursa Büyükşehir Belediyemiz ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum"