Kültür Sanat Kaynak: Hibya Haber Ajansı 28.08.2024 15:01 Güncelleme: 23.08.2024 07:25

Bu yazın en büyük forum festivalinde Moskova konuklarını sürprizlerle şaşırtıyor

1 Ağustos – 8 Eylül 2024 tarihleri arasında Rusya'nın başkentinde düzenlenen 'Geleceğin Toprakları. Moskova 2030' forum festivalinde konukları eşsiz bir deneyim bekliyor. Bütün şehri kapsayan bu büyük çaplı festival boyunca Türkiye'den gelen konuklar fütüristik başkente seyahat ederek Moskova'yı ve onun teknolojik yönünü keşfedebilecek.
Bu yazın en büyük forum festivalinde Moskova konuklarını sürprizlerle şaşırtıyor

Şehrin ana noktalarında gerçekleştirilen festival ile köklü bir tarihe ve güçlü kültürel bir dokuya sahip olan Moskova adeta büyük bir açık hava etkinlik alanına dönüşüyor. ‘Geleceğin Toprakları. Moskova 2030’ festivali, sadece eğlenceli değil, aynı zamanda interaktif formatlarda bilişsel/kavramsal içeriklerin de bulunduğu zengin bir programla ziyaretçilerini şaşırtacak. Tüm şehri kapsayan etkinlik, herkesin tatil atmosferine dalmasını sağlayacak.

Festivalin konukları; gastronomi festivali alanı, moda pazarı, yazlık lounge alanı, ileri teknolojiler ve yeniliklerden oluşan fütüristik bir festival ve daha fazlası dahil olmak üzere 30’dan fazla farklı festival alanını ziyaret edebilecek. Örneğin, şehrin tam merkezindeki Manezhnaya Meydanı’nda konuklar ve başkent sakinleri, yeniden yaratılan AR mimari objeler sayesinde Moskova’yı daha iyi tanıyabilecek ve gastro festivalde Rusya’nın zengin gastronomi kültürüyle tanışabilecekler.

Gelecek hiç bu kadar lezzetli ve müzik dolu olmadı!

Etkinlik boyunca herkes çok sayıda farklı ustalık sınıflarına katılabilecek. Örneğin, mangalda pişirme ustalık sınıflarının yanı sıra açık aşçılık sınıflarına da katılım sağlanabilecek. Eşsiz yemeklerin tadını çıkarmak isteyenler için festival, Rusya’nın farklı bölgelerinden geleneksel Rus yemeklerinin tadımlarını sunuyor. Festivalin genç ziyaretçileri için özel animasyon programları, heyecan verici kaleydoskop (çiçek dürbünü) yapımı ustalık sınıfları ve nitrojen gösterileri hazırlandı. 

Büyüleyici bir gastronomi programının yanı sıra ziyaretçiler, Rusya’nın başkentinin kalbinden ayrılmadan plaj atmosferini hissedebilecekleri bir yazlık lounge alanı ile karşılaşacak. Konuklar ve Moskova sakinleri, virtüöz cover grupları, heyecan verici DJ setleri ve uluslararası A CAPELLA gruplarının performansları sayesinde zengin bir konser programının tadını çıkarabilecekler. Tüm festival ziyaretçileri, sıra dışı giyim ve aksesuar markalarının sunulduğu moda pazarları sayesinde moda ve stil dünyasının bir parçası olabilecekler. 

‘Geleceğin Toprakları. Moskova 2030’ festivali, konukların geleceğin megakentine seyahat etmelerine ve Rusya’nın başkentini güzel ve sıra dışı yönleriyle tanımalarına olanak tanıyacak. 8 Eylül tarihine kadar sürecek olan festival, yıl boyunca dönüşümlü olarak düzenlenen kentsel, büyük ölçekli bir dizi etkinlikten oluşan ‘Moskova Mevsimleri’ projesi kapsamındaki çok sayıda etkinlikten birini oluşturuyor. Proje kapsamındaki festivaller, ailece ya da tek başınıza yapacağınız seyahatler için harika bir destinasyon olacak ve Türkiye’den gelen tüm ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunacak.