Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 10.08.2024 09:00 Güncelleme: 11.08.2024 10:40

Brezilya'da düşen uçaktan kurtulan olmadı

Yetkililer, Brezilya'da 61 kişiyle düşen uçaktan kurtulan olmadığını açıkladı.
Brezilya'da düşen uçaktan kurtulan olmadı

İçinde 61 kişinin bulunduğu bir yolcu uçağı Brezilya'nın São Paulo eyaletinde ateşli bir kaza sonucu düşerek tüm yolcu ve mürettebatın ölümüne neden oldu.

Voepass havayolu şirketi başlangıçta uçakta 62 kişinin bulunduğunu bildirmiş, ancak daha sonra bu rakamı 61 olarak revize ederek uçakta bulunan 57 yolcu ve dört mürettebatın tamamının öldüğünü teyit etti.

Şirketten yapılan açıklamada, "Şu anda Voepass, kurbanların ailelerine sınırsız yardım sağlamaya ve kazanın nedenlerini belirlemek için yetkililerle etkin bir şekilde işbirliği yapmaya öncelik vermektedir" denildi.

Brezilya askeri polisinden Albay Emerson Massera Perşembe günü geç saatlerde Vinhedo kentindeki kaza yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada "Hayatta kalan yok" dedi.

Massera yangının kontrol altına alındığını, ancak yaklaşık 50 itfaiyecinin hala bölgeyi soğutmak için çalıştığını söyledi. Massera, "Çok üzücü bir manzara; şu anda çalışmalarımız kazanın soruşturulması cesetlerin kimlik tespitinin yapılabilmesi için bölgeyi temizlemeye odaklanmış durumda" dedi.