Güncel - Yaşam Kaynak: ÜMİT GÜLBÜZ CEYLAN 12.08.2024 17:01 Güncelleme: 11.08.2024 10:50

Bozbey: Bursamızın bereketli toprakları ve çalışkan çiftçileri bu kentin can damarıdır

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa'nın bereketli topraklarının ve çalışkan çiftçilerinin kentin can damarı olduğunu söyledi.
Bozbey: Bursamızın bereketli toprakları ve çalışkan çiftçileri bu kentin can damarıdır

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey, ''Başkan Bozbey Burada'' projesi kapsamında ziyaret ettiği Yenişehir Ziraat Odası’nda açıklamalarla bulunarak, Bursalı çiftçilerin artan maliyetler sebebiyle yaptığı eyleme dikkat çekti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçileri ve tarımı desteklemek adına yaptığı çalışmalardan bahseden Başkan Bozbey, şunları söyledi:

“Biz ne yaptık? Geçtiğimiz hafta çiftçilerimizin emekleri boşa gitmesin diye, onların alın teriyle yetiştirdikleri kavun ve karpuzları değerinde aldık ve kentin farklı noktalarında vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıttık. Bu sadece bir dayanışma örneği değil. Aynı zamanda üretimin ve çiftçinin kentimizde ne kadar önemli olduğunu vurgulayan bir adımdır. Biz biliyoruz ki, Bursamızın bereketli toprakları ve çalışkan çiftçileri, bu kentin can damarıdır.”

Geçinen bir Bursa için kırsal alanlarda üretimi teşvik etmekten sanayi ve ticareti daha güçlü bir zemine oturtmaya kadar geniş bir yelpazede projeler hayata geçireceklerini açıklayan Başkan Bozbey, “Yenişehir’de yaklaşık 400 hektar büyüklüğünde olan, havaalanı ile Yüksek Hızlı Tren İstasyonu’nun yakınındaki alanı fuar, kongre, gümrük, e-ticaret, depolama ve ar-ge merkezi olarak planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Batı’da Karacabey Teknosab yakınında, Doğu’da Yenişehir havalimanı yakınında, sanayi hammadde ve ürünlerine yönelik lojistik depolama alanları oluşturacaklarını söyleyen Başkan Bozbey, “Ayrıca, e-ticaret için gerekli olan depolama sahalarını da bu bölgede inşa edeceğiz. Bu alan, aynı zamanda kongre binaları ve bir otelle birlikte girişimcilerin ve sanayicilerin projelerini geliştirebileceği ar-ge merkezi olarak dünyaya açılan bir pencere olacak.” diye konuştu.