Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.09.2024 11:00 Güncelleme: 12.09.2024 11:21

Bornova'nın taşkınlara karşı direnci artırılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bornova ve Bayraklı'da yapımına devam ettiği toplam 57 kilometre uzunluğundaki yağmur suyu ve kanal hatlarının inşaatının yüzde 60'ını tamamladı.
Bornova'nın taşkınlara karşı direnci artırılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi küresel ısınma ve değişen iklim koşullarına bağlı olarak meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan taşkınları önlemek için hazırladığı yağmur suyu ve kanal ayrıştırma projelerini tek tek hayata geçiriyor. Bu kapsamda İZSU Genel Müdürlüğü, Bornova ve Bayraklı’da  yapımına devam ettiği 31 kilometre uzunluğunda yağmursuyu ve 26 kilometre uzunluğunda atıksu hattı imalatlarına ise hız kesmeden devam ediyor.

Kazımdirik, Adalet, Manavkuyu, Mansuroğlu, Ergene ve Erzene mahallelerinde hayata geçirilen imalatlar tamamlandığında ise aşırı yağışlı dönemlerde yaşanan su baskınlarının önüne geçilecek.

Ankara Asfaltı yan yol ve Bornova Gediz Caddesi üzerinde hayata geçirdikleri yağmur suyu ve atıksu yenileme imalatlarının yüzde 60’ını tamamladıklarını ifade eden İZSU Kanalizasyon Dairesi Başkanı Ferit Çağlar, şunları söyledi:

“Birinci etap çalışmalarımızda yaklaşık 50 yıldır atıksu imalatları ile yenilenmeyen hatları yenileyerek hem Bayraklı hem de Bornova’da kanalizasyon atıkların tahliyesini modern hale getiriyoruz. 400 milyon liralık maliyetle hayata geçireceğimiz projemiz tamamlandığında ise Bornova Meydan, Ege Üniversitesi Hastane Kavşağı, Smyrna Meydanı, Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi, Küçük Park Bölgesi, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Bornova Metro gibi alanlarda ve ana arterlerde yağışlı hava koşullarının ardından yaşanan taşkın sorunları çözülecek.”