Eğitim Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.08.2024 14:00 Güncelleme: 01.08.2024 14:21

Bornovalı 183 öğrenci, İzmir'de önemli okullara girmeye hak kazandı

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi'nde (BELGEM) ücretsiz olarak verilen eğitim desteğinden yararlanan 183 öğrenci, İzmir'de önemli okullara girmeye hak kazandı.
Bornovalı 183 öğrenci, İzmir'de önemli okullara girmeye hak kazandı

BELGEM’de eğitim desteği alan 2 öğrenci, Bornova Anadolu Lisesi’ni kazanırken, Anadolu Liseleri’ne gitme hakkını kazanan öğrenci sayısı toplamda 83 oldu. Ayrıca, 1 öğrenci Bursa Karacabey Ulviye Matlı Fen Lisesi’ni kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Teknik ve Mesleki Anadolu Liseleri’ni kazanan öğrenci sayısı 93, Sağlık Liseleri’ni kazanan öğrenci sayısı ise 6 oldu.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, elde edilen başarılı sonuçlar nedeniyle öğrencileri, ailelerini ve BELGEM öğretmenlerini kutlayıp teşekkür etti.

Eğitimin her şeyin başı olduğunu vurgulayan Başkan Eşki, Bornova Belediyesi olarak bu alanda verdikleri desteğin artarak devam edeceğini söyledi.

Eşki, "Geleceğimiz olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alması ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanması için BELGEM’i daha da geliştireceğiz. Daha fazla noktada daha fazla öğrenciye ulaşmak için çalışmalarımız sürüyor." dedi.