Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 31.07.2024 18:00 Güncelleme: 31.07.2024 14:35

Bornova'da 6 bin 200 sokaktaki alternatif araç yolu yapım çalışmalarına başlandı

Bornova Belediyesi Karacoğlan Mahallesi ile Kazım Dirik Mahallesi'nde ticari alanların ve okulların bulunduğu bölgeye geçişi rahatlatmak amacıyla çevre yolu viyadükleri altında kalan 6 bin 200 sokaktaki alternatif araç yolunu yapım çalışmalarına başladı.
Bornova'da 6 bin 200 sokaktaki alternatif araç yolu yapım çalışmalarına başlandı

Bornova Belediyesi, Karacoğlan Mahallesi’nden Kazım Dirik Mahallesi’ne geçişi kolaylaştırmak için yeni bir yol açıyor.

Bornova Belediyesi Karacoğlan Mahallesi ile Kazım Dirik Mahallesi’nde ticari alanların ve okulların bulunduğu bölgeye geçişi rahatlatmak amacıyla çevre yolu viyadükleri altında kalan 6 bin 200 sokaktaki alternatif araç yolunu yapım çalışmalarına başladı. 250 metre uzunluğunda ve 6 metre genişliğinde olacak bu yol Karacaoğlan’dan Kazım Dirik’e doğru tek yön olarak işleyecek. Köprünün altı ışıklandırılacak ve dikine peyzaj çalışması yapılarak yol daha güvenli ve estetik hale getirilecek.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, altyapı çalışmalarına başlanan alanda incelemelerde bulundu. Eşki, yeni açılacak yol ile sadece bölgede yaşanan trafik sıkışıklığını çözmekle kalmayıp, köprü altında özellikle gece saatlerinde yaşanan güvenlik sorununu da ortadan kaldıracaklarını belirtti.