Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 23.08.2024 13:00 Güncelleme: 19.08.2024 12:55

Bornova ve Manisa arasında tarımsal işbirliği

Bornova Belediyesi, coğrafi işaretli Bornova Kınalı Bamyası ve Misket Üzümü için Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü ile işbirliği protokolü imzaladı.
Bornova ve Manisa arasında tarımsal işbirliği

Bornova Belediyesi ile Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü arasında Bornova İlçesinde Bağcılığın Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması ile Coğrafi İşaretli Bornova Misket Üzümü ve Coğrafi İşaretli Bornova Kınalı Bamyasının Üretim ve Tüketiminin Artırılmasına Yönelik Yeni ve Geleneksel Tatlar Geliştirilmesine İlişkin Protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında ilk aşamada, Bornova Belediyesi’ne ait tarım arazisine ve dört örnek çiftçiye Bornova Misket Üzümü bağı kurulacak. Bağ kurulacak alanlardan Bornova Belediyesi’nde görevli ziraat mühendisleri tarafından alınacak toprak örneklerinin sonuçlarına göre üretilecek fidanlar, 2025 yılının Şubat ayında toprak ile buluşacak.

Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde görevli uzmanlar, Bornova ilçesindeki üreticilere bağcılık konusunda yetiştiricilik, budama, bakım, sulama, gübreleme, hastalık ve zararlılarla mücadele, hasat konularında teorik ve pratik eğitimler verecek. 

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Bornova’nın iki önemli tarımsal değerinin daha da iyi noktalara getirilmesi için iki kurum olarak işbirliği yapmamız çok önemli. Üretim yapmak isteyen, toprağımızın bereketini ürüne dönüştürmek isteyen çiftçimizi bilgi ve teknolojiyle buluşturmaya, tarımsal üretimi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.