Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.08.2024 11:00 Güncelleme: 13.08.2024 13:18

Bornova Merkez'e trafik düzenlemeleri geliyor

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki bürokratları, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Teknik Heyeti ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri ile birlikte Bornova Merkez'de trafik düzenlemelerini sağlayacak.
Bornova Merkez'e trafik düzenlemeleri geliyor

Bornova Belediye ekipleri, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Teknik Heyeti ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri ile birlikte Bornova Merkez’de yapılan incelemeye göre trafik düzenlemesi gerçekleştirecek.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki beraberindeki teknik heyetle birlikte Merkez Pazaryeri’nin önündeki 554 Sokak’ta incelemeler yaptı. Haftada iki gün pazar alışverişinin yapıldığı saatlerde yola park eden araçlar nedeniyle büyük sıkışıklık yaşanan sokakta, refüj yapılmasına karar verildi.

Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nin yan sokağındaki taksi durağının bekleme alanının düzenlenerek trafik akışının rahatlatılmasının da planlandığı çalışmada, Küçükpark ve çevresindeki trafik düzeni de görüşüldü.

Başkan Eşki, ilçenin her mahallesinde sorunlara kapsamlı çözümler üretmek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, “Bütün mahallelerimizden ve Bornova dışındaki ilçelerden gelen araçlar Bornova Merkez’de önemli bir trafik yoğunluğu oluşturuyor. Bu yoğunluğun oluşmasında Küçükpark gibi eğlence merkezlerinin yanı sıra Merkez Pazaryeri ve Hükümet Konağı’nın da bulunduğu Bornova Cumhuriyet Meydanı ve çevresinin hareketliliğinin de önemli bir etkisi oluyor. Bu nedenle Bornova’nın merkezindeki trafiğin rahatlatılmasıyla ilgili çalışmaları konunun tüm ilgili ve yetkilileriyle birlikte yaptık. En kısa sürede çalışmaları tamamlayacağız” dedi.