Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Bahar YILDIRIM 19.07.2024 12:00 Güncelleme: 19.07.2024 12:25

Bornova Belediyesi'nden moto kuryelere özel park alanı

Bornova Belediyesi, Küçükpark'ta moto kuryelerden kaynaklanan trafik sıkışıklığını gidermek ve kuryelerin daha rahat bir ortamda beklemesini sağlamak için çalışmalara başladı.
Bornova Belediyesi'nden moto kuryelere özel park alanı

Moto kuryeler için Tümgeneral Mehmet Suphi Kula Parkı’nda yapılacak park alanı ile ilgili çalışmalar başladı.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, çalışmaları yerinde takip ederek, Tümgeneral Mehmet Suphi Kula Parkı’nı adına yakışır bir hale getireceklerini belirtti. Eşki, “Hem güzel ve güvenli bir park, hem de moto kuryelerin rahatça dinlenebilecekleri bir alanı kısa sürede tamamlamak üzere planladığımız projeyi başlattık, kısa sürede de tamamlayacağız.” dedi.

Moto kuryelerin zor koşullarda çalıştığını vurgulayan Başkan Eşki, “Park içinde yapacağımız düzenlemeyle kurye arkadaşların güneşten, soğuktan ve yağmurdan korunup dinlenebileceği kapalı bir alan oluşturacağız. Burada çay, kahve ve çorba imkanıyla birlikte kendilerine ait bir tuvaletleri olacak.” diye konuştu.

Musevi Mezarlığı’nın bitişiğinde olduğu için halk arasında ''Ölüler Parkı'' olarak bilinen alanda yapılacak düzenleme kapsamında, park içindeki çocuk oyun alanı ve hayvan gezdirme alanı da yenilenip, peyzaj çalışması yapılacak.