Teknoloji Kaynak: Musa ALİOĞLU 25.03.2024 14:26

Boreas Teknoloji Yeni Kabin Arkası Soğutma Cihazıyla Tanışın!

Boreas Teknoloji'nin yeni Kabin Arkası Soğutma Cihazı, veri merkezlerinde yüksek kapasite ve yoğunlukta çalışması beklenen kabinlere verimli bir biçimde çalışma olanağı vererek, ısı yönetimini gerçekleştirmesine olanak sunuyor.
Boreas Teknoloji Yeni Kabin Arkası Soğutma Cihazıyla Tanışın!

Yakın geçmişte veri merkezlerinde bulunan kabinet yükleri yaklaşık olarak 10 kW’a kadar sınırlıydı. Gelişen teknolojiler ve veri ihtiyacının artışının etkisiyle kabinet başına düşen soğutma ihtiyacı da buna paralel olarak artış gösterdi. Bu noktada veri merkezlerini en iyi şekilde yönetmek kritik bir önem taşımaya başladı. 

Günümüzde veri merkezi işletme sistemlerinin değişmesiyle her geçen gün yeni çözümlere ihtiyaç duyuluyor ve bu talep özel bir pazar oluşturuyor. Veri merkezlerinde verimli soğutma çözümleriyle dünya üzerinde birçok ülkeye ihracat yapan Boreas Teknoloji ise yüksek yoğunluklu veri merkezleri için ısı kaynağına yakın yeni çözüm ihtiyacını karşılayacak benzersiz ürünüyle fark yaratıyor. Sektördeki ihtiyaca cevap veren çözümler geliştiren şirket, tecrübeli Ar-Ge ekipleriyle geliştirdiği BRDC Serisi Kabin Arkası Soğutma Cihazı ile yaşanan dönüşüme çözüm üretiyor. 35kW ve 50 kW soğutma kapasitelerine sahip kabin arkası soğutma cihazı tüm kabin üreticilerinin boyutlarına uygun olacak şekilde tasarlandı. 42U, 47U, 52U yükseklik ve 600-800 mm kabin genişlik ölçülerinde ihtiyaca özel olarak konfirme edebilir ve müşteri ihtiyacına eksiksiz olarak yanıt verebilmektedir. Boreas Teknoloji Türkiye’de Tekirdağ’da bulunan 35.000 m2 fabrikasında bulunan test merkezinde ise istenen sıcaklık ve kapasite şartlarına göre ürünün testini gerçekleştirmeyi mümkün kılıyor.

Yeni ürünle ilgili Veri Merkezi Satış Müdürü Çağrı Akkaya: ‘’ Sektörümüzde sürekli olarak teknoloji ve sürdürülebilirlik odaklı yeniliklere yatırım yapıyor ve değişen dünyanın ihtiyaçlarına cevap verecek yüksek nitelikli ürünler geliştiriyoruz. Müşterilerimizin, veri merkezi soğutma ihtiyaçlarını karşılamak için güvenilir ve yenilikçi çözümler sunmaya devam ediyoruz. Yeni kabin arkası soğutma cihazımız, işletmelerin verimliliğini artıracak, IT ekipmanlarının kullanım ömrünün uzatacak ve düşük enerji tüketimiyle karbon ayak izini azaltarak, çevresel etkilerini azaltmalarına yardımcı olacak.’’ dedi

BRDC Kabin Arkası Soğutma cihazının öne çıkan yenilikleri:

İleri Teknoloji Soğutma: Yoğunluğu yüksek veri merkezlerinde hassas sıcaklık kontrolü sağlamak için tasarlanan kabin arkası soğutma cihazımız, kullanıcıların performansını artırırken aynı zamanda enerji verimliliğini maksimum seviyeye çıkarmaktadır.

Sürdürülebilirlik: Çevre dostu malzemeler ve yenilikçi tasarım yaklaşımlarıyla, karbon ayak izimizi azaltmayı ve gelecek nesiller için daha temiz bir dünya bırakmayı hedefliyoruz.

Endüstri Standartlarını Yükseltmek: Kabin arkası soğutma cihazımız, işletmelerin ve endüstrinin gereksinimlerini karşılamak için en son teknolojiyi ve en yüksek kalite standartlarını bir araya getiriyoruz.