Kitap 12.09.2023 13:30

Bora Erden'den İyilik, Cesaret ve Macera Dolu Bir Masal: Kaptan Ve Deniz Cadısı

Bora Erden'in kaleme aldığı Kaptan ve Deniz Cadısı, çocuklar için umut, macera ve kahramanlık dolu bir dünyanın kapısını aralıyor. Yazar; ünü çok geniş alanlara ulaşmış bir kaptan, ondan yardım isteyen yaşlı bir kadın ve olaylara tanıklık eden köylüler ile birlikte okurlara sıcak bir ortam sunuyor.
Bora Erden'den İyilik, Cesaret ve Macera Dolu Bir Masal: Kaptan Ve Deniz Cadısı

Bora Erden, Kaptan ve Deniz Cadısı’nda; iyilik, cesaret, yardımseverlik ve beraberlik gibi değerleri hatırlatıyor. Kaptanın öncülüğünde, yaşlı kadına hep birlikte yardım eden ve mutlu sonu da yine hep birlikte kutlayan karakterler; bu kitabı okuyan çocuklar için adeta birlik ve uyum için hareket edenlerin istediği her şeyi başarabileceğinin altını çiziyor. Sade dili, akıcı üslubu ve hedef kitlesi çocuklar olsa da her yaştan okuru içine çeken maceraları ile Kaptan ve Deniz Cadısı; herkes için eğlenceli ve ilgi çekici bir kitap.

“Herkes onun gemisinin güzelliğinden bahseder dururmuş. Denizde onun gemisini gören kötü adamlar kaçacak yer arar, iyi adamlar ise sığınmak için hemen yanına sokulurlarmış. Gemisinin ismi öyle bir güven verir olmuş ki gemisinin adına şarkılar, şiirler bile yazılır olmuş. Gemisinin ismi ise “Mira” imiş. Denizle ilgili bir derdi olan hemen koşup bu Mira’yı arar sorar, bulurmuş.”